Gatvės viduryje – stulpelių lūženos | kl.lt

GATVĖS VIDURYJE – STULPELIŲ LŪŽENOS

Vairuotojai Šilutės plento ir Kauno gatvės sankirtoje pastebėjo jau kurį laiką besimėtantį suniokotą stulpelį. Naujų signalinių ženklų valdininkai įrengti neskuba, mat, anot jų, kol nebus pertvarkyta pati sankryža, stulpeliai ir toliau bus gadinami.

Žmonės spėlioja, kaip nevažiuojamąją kelio dalį ribojantis ženklinimas galėjo būti suniokotas.

"Sankryža labai judri, netoliese įsikūrę vaikų darželiai, prekybos centras "Akropolis". Galbūt kažkas nesuvaldė automobilio ir įlėkė į tą kelio ruožą?" – spėliojo vairuotojas Viktoras.

Vis dėlto klaipėdiečiai stebisi, kodėl plastikinės stulpelio dalys net ir prabėgus nemažai laiko vis dar mėtosi ant gatvės.

Saugaus eismo komisijos pirmininkui, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Olegui Mariničiui ši situacija gerai žinoma.

Anot O.Mariničiaus, problemos šaknys glūdi kur kas giliau, tad, pakeitus sulaužytą stulpelį nauju, situacija nepasitaisys.

Šią sankryžą reikia pertvarkyti iš esmės.

"Šią sankryžą reikia pertvarkyti iš esmės. Autobusams ir didelių gabaritų transporto priemonėms nepakanka vietos atlikti posūkio manevrą, dėl ko nukenčia kelio ženklinimas. Kol sankryža nebus modernizuota, tokie įvykiai kartosis nuolat", – paaiškino O.Mariničius.

Siekiant išvengti eismo įvykių ateityje, Šilutės pl. ir Kauno g. sankirtoje planuojama įrengti trišalę šviesoforu reguliuojamą sankryžą.

Rangos darbai bus pradėti 2020 m.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, tokiu būdu bus užtikrintas eismo dalyvių saugumas.

"Išvaža iš Kauno gatvės į Šilutės plentą išties nesaugi. Vairuotojai priversti kirsti iš karto kelias eismo juostas. Įrengus šviesoforą, būtų išspręsta ir išvažos iš sankryžos problema, dėl kurios, kaip manome, ir buvo sugadintas signalinis stulpelis", – kalbėjo V.Švedas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Tai dabar daryti kad duženos? Reikia nestatyti kur nereikia stulpelių pirmiausia

>

O kiek purvo,zemiu,nuodu,"toje atitvertoje stulpeliais "sankryzoje"",o tai plauciu ligos .Tas pats Kretingos gatveje,"pusprociai",visa gatve sudarke,susiaurino,is gatves nesamone padare,ir ka ?

S

Ar yra nubaustas nors vienas už tai kad išvažiavęs iš Kauno gatvės apsisukinėje prieš geležinkelio pervaža ar iškart už jos? Nes visi tai darydami pažeidžia eismo taisykles nes kerta ištiesinę juostą iš kairės ir rikiuojasi net per geležinkelio pervažą, o kas blogiausia tokį pavyzdį rodo net policijos pareigūnų automobiliai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS