Gelbėtojams – sunkios dienos: poilsiautojai ignoruoja ir raudoną vėliavą, ir perspėjimus | kl.lt

GELBĖTOJAMS – SUNKIOS DIENOS: POILSIAUTOJAI IGNORUOJA IR RAUDONĄ VĖLIAVĄ, IR PERSPĖJIMUS

Klaipėdos paplūdimiuose savaitgalis gelbėtojams buvo itin karštas. Iš pirmo žvilgsnio ramioje jūroje stiprios srovės traukė besimaudančiuosius tolyn nuo kranto. Poilsiautojai ignoravo ir raudoną vėliavą, ir gelbėtojų perspėjimus.

„Raudona vėliava, moteriškė vaikui leidžia maudytis, o pati tuo metu stovi su kūdikiu ant rankų. Klausiu, o kaip gelbėsite, prižiūrėdama kūdikį, jei vaikas skęs? Sako, kažkaip išgelbėsiu. Buvo ir tokių, kurie klausė, o kur taisyklėse parašyta, kad tėvai turi prižiūrėti savo vaikus vandenyje. Jie negalvoja, kad vienas žingsnis giliau – srovė pagaus vaikus ir nuneš į jūrą. Visi mano, kad taip nutiks kitam, tik ne jiems“, – neslėpė apmaudo „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Savaitgalį į pagalbą teko kviestis ir policiją. Iš paplūdimio išprašyti keletas alkoholį vartojusių poilsiautojų.

Buvo ir tokių, kurie klausė, o kur taisyklėse parašyta, kad tėvai turi prižiūrėti savo vaikus vandenyje.

„Žmonių ėjo tūkstančiais. Iki pietų gelbėtojai dar susitvarkė. O paskui visi puolė į vandenį ir nekreipė dėmesio į gelbėtojų perspėjimus“, – teigė A.Siakki.

Nelaimių savaitgalį pajūryje vis dėlto pavyko išvengti.

„Vienam kitam teko padėti iš duobės išplaukti – gelbėtojai nelaukia, kada žmogus pradės skęsti. Pamatė, kad neša į jūrą, priplaukė ir padėjo grįžti į krantą“, – paaiškino „Klaipėdos paplūdimių“  direktoriaus pavaduotojas.

Aleksandras Siakki / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sekmadienį jūra buvo ypač apgaulinga.

„Šeštadienį pakilo bangos, ir jūra įsibėgėjo. Tada dar buvo ne taip pavojinga. Ir vėliava buvo geltona, tik vakare pakeitėme į raudoną. O sekmadienį atvirkščiai – vėjas rimo, tuomet labai padidėja atgalinės srovės ir prasideda trauka į jūrą“, – paaiškino A.Siakki.

Jis apgailestavo, kad poilsiautojai neigiamai žiūri į gelbėtojų perspėjimus, esą šie tik trukdo ilsėtis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

petras

gelbėtojai tingi dirbti ir nieko neleidžia į jūrą, o jei dalbajobai prisigėrę skęsta čia jų pasirinkimas. kaip sakant "natural selection" leiskit kaušam išnykt.

pastebejimas

lai maziau klykauja tie gelbetojai,nespeji i jura ibristi prie pacio kranto kur kojas galima tik suslapti,kai pradeda per garsiakalbius loti kas 5-minutes,zmones vaziuoja prie juros,kad pasimaudyti per tokius karscius,kas per draudimai,kiekviena vasara jura pasiima savo aukas,kas per bedos! palangoje prie pat juros randasi uzkandine,ledai ir alus ir kas per fokusai,ten alu nusipirkes gali gerti ju verandoje kiek sirdis geidzia o ant smelio nusinesti negalima,tuoj prisistato patruliai, koks skirtumas ar tu brisi i jura prisigeres alaus is ju mansardos ar nuo savo patiestos paklodes kur gerei ta alu,kur logika!

nelabai aisku

Tai gi raudona veliava - galima maudytis, bet pavojinga. Jei daudziama tai reikia kabint juoda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS