Gelbėtojų varžybose – gamtos pokštai | kl.lt

GELBĖTOJŲ VARŽYBOSE – GAMTOS POKŠTAI

Pajūrio gelbėtojai varžėsi tradicinėse varžybose. Jiems teko kęsti ne tik alinantį karštį, bet ir lįsti į labai vėsią jūrą. Šį kartą pirmą vietą iškovojo svečius priėmę nidiškiai.

Pajūrio gelbėtojai varžėsi tradicinėse varžybose. Jiems teko kęsti ne tik alinantį karštį, bet ir lįsti į labai vėsią jūrą.

Šį kartą pirmą vietą iškovojo svečius priėmę nidiškiai.
Ketvirtosios pajūrio gelbėtojų varžybos vyko pirmadienį Nidoje. Jose dalyvavo keturios komandos. Po vieną Neringos ir Palangos, dvi – Klaipėdos: Smiltynės ir Melnragės - Girulių.

Komandas sudarė penki vaikinai ir dvi merginos. Jos varžėsi estafetėse, bėgimo-plaukimo, sprinto, gelbėjimo su diržais rungtyse.

Gelbėtojai jėgas išmėgino ir tinklinio aikštelėje. Šiuo žaidimu dėl karščio buvo pakeista virvės traukimo rungtis.
Varžybose pirmą vietą laimėjo Neringos gelbėtojai. Antri liko palangiškiai. Klaipėdiečiai pasidalino trečią ir ketvirtą vietas. Girulių - Melnragės gelbėtojai pranoko bendradarbius iš Smiltynės.

„Rezultatais tikrai nenusivylėme. Tokios varžybos rengiamos ne dėl jų. Svarbu, kad gelbėtojai gali susipažinti, pabendrauti tarpusavyje. Varžybose dalyvavo ne tik senbuviai. Buvo ir naujokų“, – pasakojo biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Pasak jo, rezultatai būtų buvę geresni, jei varžybose būtų dalyvavusi viena klaipėdiečių komanda, į kurią būtų surinkti geriausi.

Varžybų metu gelbėtojams gamta vėl pateikė išbandymų.
A.Siakki prisiminė, kad praėjusiais metais jų metu jūra buvo banguota – bangavimas siekė 2-2,5 balo. Šiemet gelbėtojams teko kęsti alinantį karštį, o jūros vanduo ties Nida buvo šaltas. Jo temperatūra tesiekė 15 laipsnių šilumos. Į jūrą poilsiautojai lįsdavo tik trumpai atsigaivinti.

„Gal kokia srovė buvo. Grįžę į Klaipėdą atsigavome. Ties ja vandens oro temperatūra siekė apie 20 laipsnių šilumos“, – tvirtino pavaduotojas.

Rengti pajūrio gelbėtojų varžybas pirmieji sumanė klaipėdiečiai. Iš pradžių jie rungėsi tarpusavyje – Smiltynės gelbėtojai prieš Melnragės - Girulių. Tada sumanyta varžybas išplėsti.

Nidoje jos vyko pirmą kartą. Du kartus jos buvo organizuotos Klaipėdoje, vieną – Palangoje. Planuojama, kad būtent didžiausiame šalies kurorte jos vyks kitais metais.

GALERIJA

  • Gelbėtojų varžybose – gamtos pokštai
  • Gelbėtojų varžybose – gamtos pokštai
  • Gelbėtojų varžybose – gamtos pokštai
  • Gelbėtojų varžybose – gamtos pokštai
  • Gelbėtojų varžybose – gamtos pokštai
  • Gelbėtojų varžybose – gamtos pokštai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS