Geležinkelio plėtra Girulių miške: savivaldybė siekia išsaugoti mišką | kl.lt

GELEŽINKELIO PLĖTRA GIRULIŲ MIŠKE: SAVIVALDYBĖ SIEKIA IŠSAUGOTI MIŠKĄ

  • 7

Nauji Klaipėdos miesto savivaldybės žingsniai dėl Girulių miško išsaugojimo – Vyriausybei teikiamas siūlymas keisti birželio 22 dienos nutarimą „Dėl transeuropinio IX B transporto koridoriaus Klaipėdos geležinkelio mazgo dalies susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo planų rengimo pradžios“.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos parengtas ir Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdyje liepos 30 dieną patvirtintas naujas Vyriausybės nutarimo projektas Vyriausybę pasieks artimiausiu metu.

„Naujame projekte sudėti aiškūs saugikliai, užtikrinsiantys, kad Girulių miškas paliestas nebus. Tikiuosi, kad Vyriausybė supras klaipėdiečių rūpestį ir nepabijos miško apsaugos įtvirtinti ir savo nutarime, kurio projektą mes pateiksime. Nauju nutarimo projektu taip pat siekiame, kad rengiant geležinkelio infrastruktūros vystymo planą būtų nagrinėjama dar platesnė teritorija, o kroviniai būtų diferencijuojami dar iki jiems pasiekiant Klaipėdos miestą. Parengtas planas turi iš esmės eliminuoti geležinkelio triukšmo ir taršos poveikį miestui. Ši gana retai naudojama savivaldos teisė inicijuoti LRV nutarimo projektą turėtų būti vertinama kaip tvirta ir aiški Klaipėdos miesto pozicija, tiesiogine to žodžio prasme ginant ir saugant miesto „žaliuosius plaučius“, – sako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos miesto savivaldybės parengtame projekte Vyriausybei siūloma priimti nutarimą su tokia formuluote: „Pavesti Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijai, nustatant planavimo darbų programoje planuojamą teritoriją, numatyti draudimą kirsti Girulių mišką ir Klaipėdos centrinės stoties teritorijos ir veiklų joje mažinimą, taip pat, siekiant maksimaliai mažinti geležinkelio sąstatų judėjimą tranzitu per Klaipėdos centrinę stotį, apimti ne mažiau kaip Klaipėdos geležinkelio mazgą, teritoriją iki Kopūstų kaimo ir Kretingsodžio bei kelią Radviliškis–Pagėgiai–Klaipėda ir kitas susijusias Lietuvos teritorijos dalis, nurodyti būtinybę atlikti strateginio poveikio aplinkai vertinimą pagal Lietuvos Respublikos bendrojo plano koncepcijoje numatytas Klaipėdos geležinkelio mazgo plėtros alternatyvas ir geležinkelio Radviliškis–Pagėgiai–Klaipėda plėtros alternatyvą“.

Atstovauti Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai svarstant nutarimo projektą Vyriausybėje įgaliotas Klaipėdos miesto meras.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriui pavesta išduodant teritorijų planavimo sąlygas geležinkelių susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo plano (-ų) rengimui, be kitų teritorijų planavimo sąlygų, nustatyti reikalavimus neleisti kirsti Girulių miško geležinkelių kelyno plėtrai Klaipėdos mieste, kompleksiškai vertinti Klaipėdos uosto aptarnavimo geležinkelio transportu poreikius, vertinant ne tik visą Klaipėdos geležinkelio mazgą, bet ir siekiant šiam tikslui panaudoti visą Lietuvoje susijusią geležinkelių tinklo infrastruktūrą bei diferencijuoti į Klaipėdos valstybinį jūrų uostą ir iš jo gabenamų krovinių maršrutus, mažinant geležinkelių transporto eismą per urbanizuotas teritorijas Klaipėdos mieste, taip žymiai sumažinant oro užterštumą, mažinant triukšmo ir vibracijų taršą mieste, išsaugant svarbius gamtinio karkaso elementus ir tokiu būdu prisidedant prie klaipėdiečių gyvenimo kokybės gerinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nu ka jus šnekat

Koks ten kirtimas. 50 metru palei geležinkeli link Giruliu. A jus buvote tuose bruzginose? Ten tik erkes bebrai ir krumai. Pamirškite apie Kopustus, pamirškite apie tranzito mažinima per centrine stoti jai ne bus plečiamas pauosčio kelynas:) jusu naivumas mane linksmina ir tuo pat metu liudina.

Jonas Lietuvis

Giruliuose dulka jūra , ten reikia miško kad jūros ošimą sustabdytų, o pietiniame rajone viskas gerai , svarbu kad asfalto nepritrūktų.

:)))))

O įsteigus parką kas pasikeistų ? Medžius lygiai t.p. būtų galima kirsti :) Pakvailino ir tiek ..kada nieko nežinai tada tiki liberaliais ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS