Gertuvę Ferdinando aikštėje pavertė fontanu | kl.lt

GERTUVĘ FERDINANDO AIKŠTĖJE PAVERTĖ FONTANU

Neseniai sutvarkytame Ferdinando skvere ištryško „fontanas“. Iš aikštės kampe priešais Kristaus karaliaus bažnyčią įrengtos gertuvės vandens čiurkšlės liejosi taškydamos suoliukus ir grindinį. Valdininkai sako, kad čiaupas buvo sugadintas jau seniai.

Sulaužė anksčiau

„Ne ne, nulaužtas jau kelios dienos. Gal dar kažkas kažką pakrapštė, nes vanduo buvo užsuktas. Kolegė dar trečiadienį dieną žiūrėjo, ir niekas niekur netekėjo. Tiesiog nebuvo svirtelės. Jis yra automatinis – paspaudi ir per tam tikrą laiką pats išsijungia. Tiesiog buvo nulaužta ta svirtelė“, – tikino savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Karolis Šakarnis.

Karolis Šakarnis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šalia skvero gyvenantys klaipėdiečiai šniokštimą išgirdo trečiadienį apie 21 valandą.

„Buvo gautas pranešimas iš Bendrojo pagalbos centro apie iš vandens kolonėlės tekantį vandenį. Į vietą buvo nuvykusi bendrovės „Klaipėdos vanduo“ avarinė tarnyba, kuri užsuko vandenį“, – teigė bendrovės „Klaipėdos vanduo“ komunikacijos vadovė Gintarė Butkienė.

Pasirodo, buvo sulaužytas kolonėlės čiaupas. Informacija perduota savivaldybės Miesto tvarkymo skyriui, kuris prižiūri skverą ir jame įrengtą gertuvę.

Gal per geras dalykas tokioje vietoje. Jis – gražus, dekoratyvus.

Neaišku, kaip sugadino

Kas ir kaip nulaužė čiaupą, veikiausiai nepavyks išsiaiškinti – šalia stebėjimo kamerų nėra.

„Sunku pasakyti. Šiaip tokiose gertuvėse genda vidaus mechanizmas. Bet gal kas nors tiesiog stipriau patraukė. Nors nematyti, kad būtų sulaužytas sriegis – gal tiesiog nusuktas“, – svarstė K.Šakarnis.

Čiaupo taisymas veikiausiai nebus sudėtingas. Tačiau jo detalių atgabenimas gali užtrukti.

„Gali būti, kad reikės keisti visą čiaupą, prisuktą prie kolonėlės. Nes atskirai tų dalių gal ir nėra. Čiaupas ir pati kolonėlė – unikalūs. Jais mažai prekiaujama, į sandėlius niekas neužsiperka. Taigi gali visko būti. Žiūrėsime, gal laikinai ką nors padarysime“, – teigė savivaldybės atstovas.

Nesaugo turto

Čiaupas aikštėje veikė neilgai. Ferdinando aikštė po rekonstrukcijos atverta birželio pradžioje.

„Gal per geras dalykas tokioje vietoje. Jis – gražus, dekoratyvus. Bet kai masiškesnis vartojimas, gal reikėtų patikimesnio. Funkcija gera – paspaudi ir po keliolikos sekundžių atsijungia. Nes jeigu kas nors paliktų tekėti vandenį, jis ir tekėtų. O jis pats atsijungia, uždaro čiaupą, neleidžia vandens be reikalo. Kaip ir gražu, bet su tuo funkcionalumu neaišku kaip“, – kalbėjo K.Šakarnis.

Tokių gertuvių mieste nėra daug, tačiau patirtis rodo, kad kitos lūžta dar dažniau.

„Kalbėjau su rangovu, kuris statė panašius čiaupus nuotykių parke. Sakė, kad nesulaužyti tarnauja iki mėnesio. Aišku, ten daugiausiai naudojasi vaikai. Žinote, kaip jie žaidžia su čiaupais – atsuka, užsuka, dar ką nors padaro“, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus specialistas.

Geriamo vandens čiaupas Ferdinando skvere buvo įrengtas atsigaivinti miestiečiams per karščius.

„Reikia kokių nors patikimesnių sprendimų, nes matote, kad piliečiai nelabai gražiai elgiasi su naujais dalykais. Iš tikrųjų netausoja savo turto. Taigi iš jų pinigų viskas ir pastatyta“, – priminė savivaldybės atstovas.

GALERIJA

  • Gertuvę Ferdinando aikštėje pavertė fontanu
  • Gertuvę Ferdinando aikštėje pavertė fontanu
  • Gertuvę Ferdinando aikštėje pavertė fontanu
  • Gertuvę Ferdinando aikštėje pavertė fontanu
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

jei neras atskirai užsakyti detalės, šis unikalus daiktas gražioj formoje atsiras kieno nors kieme. O čia bus proga užsakyti naują.

Runkeliui komentatoriui

Namo jau jums laikas....i tema... Nesuboki matyt kad nesugeba irengti normaliu kranu, kinietiski ilgai nelaiko.

Klpd.

Kuo daugiau fontanų ir žalumos mieste, tuo geriau. Ale-bet-tačiau apie geriamą vandenį gatvėse ar panašiose vietose, pons mers o ir savivaldybės administratorius NeNėniškis su savo nemažu pacukų dariniu, irgi galėtų pagalvoti. Kodėl Vilniuje Šimašius net keliose vietose miestieičiams surentė nemokamas geriamo vandens vietas o pas mus liberalpalakiai tik pinigus skaičiuoja ir už dyką net sniego žiemą iš jų negausi?:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS