„Grigeo Klaipėda“ byloje baigta buvusio gamybos vadovo apklausa | kl.lt

„GRIGEO KLAIPĖDA“ BYLOJE BAIGTA BUVUSIO GAMYBOS VADOVO APKLAUSA

  • 2

Pirmadienį Šiaulių apygardos teismas „Grigeo Klaipėda“ byloje baigė buvusio bendrovės gamybos direktoriaus apklausą.

Pasak Šiaulių apygardos teismo, posėdžio metu liudytojas atsakė, su kokiais asmenimis bendrovėje ieškojo sprendimų dėl taršos Kuršių mariose.

Teismas pirmadienį apklausė ir vieną iš dabar jau buvusių bendrovės valymo įrenginių operatorių. Vyras teigė, kad atsakymų į kai kuriuos klausimu negali pateikti, nes nepamena. Teismas paskelbė šio liudytojo parodymus, kuriuos jis davė ikiteisminio tyrimo metu.     

Antradienį į teisiamąjį posėdį duoti savo parodymų pašaukti dar du liudytojai.

Primenama, kad apie tai, kad iš „Grigeo Klaipėda“ į Kuršių marias per „Klaipėdos vanduo“ nuotekų kolektorių galėjo būti išleidžiamos iš dalies biologiškai apvalytos nuotekos paaiškėjo 2020 m. sausį.

Su tuo susijusi byla šiuo metu nagrinėjama Šiaulių apygardos teisme. Joje sprendžiama dėl 14 asmenų atsakomybės.

Tiesiogiai už nuotekų valymą ir valymo įrenginių modernizavimą atsakingi buvę bendrovės vadovai, prisipažinę dėl savo ilgametės neteisėtos veiklos, prokuratūros sprendimu nuo atsakomybės byloje yra atleisti.

„Grigeo Klaipėda“ dėl išleistų teršalų yra prisiėmusi atsakomybę ir įsipareigojusi iš Kuršių marių pašalinti visus jai inkriminuojamus teršalus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Švelnus \\\\\.../////

vėjalis praėjo,lapelis sušlamėjo,viskas nurimo ir toliau "šiksim" Kurš'marias.

Tomas

Čia kaip bažnyčioj: esu kaltas, esu kaltas - ir viskas, tau atleidžiama... Ar bent nuotekas valė? Ar valys po teismo pabaigos?? kokiais 2026?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS