Gyventojai graibsto „laukiančius bilietus“ | kl.lt

GYVENTOJAI GRAIBSTO "LAUKIANČIUS BILIETUS"

Jaunieji klaipėdiečiai skuba pasiimti Klaipėdos dramos teatro bei Koncertų salės kasose jų laukiančių nemokamų bilietų.

Galimybe nemokamai lankytis spektakliuose ir koncertuose domisi ne tik pavieniai miestiečiai, bet ir globos bei ugdymo įstaigos.

Įgyvendino idėją

Kovo 11-ąją pristatyta „Laukiančio bilieto“ idėja – įgyvendinta ir nestokoja populiarumo.

Idėjos sumanytojos – įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys teigė, jog šią savaitę Klaipėdos dramos teatrą bei Klaipėdos koncertų salę pasiekė po 437 bilietus.

Šie bilietai suteikia teisę nemokamai apsilankyti spektakliuose ir koncertuose.

Bilietus jau graibsto

Nors bilietai Klaipėdos dramos teatro ir Koncertų salės kasas pasiekė visai neseniai, tačiau jau atsirado net kelios dešimtys jaunuolių, suskubusių pasinaudoti šia galimybe.

Pastarosiomis dienomis Klaipėdos koncertų salėje jau išgraibstyta daugiau nei 30 bilietų.

Klaipėdos dramos teatre "laukiantys bilietai" pradėti dalyti nuo trečiadienio vakaro, 5 bilietus jau pasiėmė vyresniųjų klasių moksleiviai.

Bilietai – ne ekskursijoms

Pastebima, kad galimybė nemokamai mėgautis spektakliais bei koncertais itin domina ir įvairias švietimo įstaigas bei globos namus.

Jų atstovai jau kreipėsi į šios iniciatyvos sumanytojus, tačiau tokioms įstaigoms nemokamais bilietais pasinaudoti nėra galimybių.

„Šie bilietai labiau orientuoti į individualų, o ne grupinį lankymą“, – teigė R.Žiubrys ir pastebėjo, kad norintieji lankytis grupėmis turėtų kreiptis tiesiai į teatro ar Koncertų salės atstovus.

Pabrėžiama, kad "laukiantis bilietas" – puiki galimybė renginiuose apsilankyti daugiavaikėms ar socialiai remtinoms šeimoms, kurioms keblu visiems šeimos nariams įsigyti bilietus.

Taps tradicija?

Pašnekovo teigimu, tikimasi, kad šiemet užgimusi idėja taps tradiciniu reiškiniu ir kasmet Kovo 11-ąją klaipėdiečiai bus skatinami aukoti pinigus "laukiančiam bilietui" ir dalytis kultūra.

Tiesa, esama minčių gyventojams leisti aukoti ne tik vieną dieną per metus.

„Kiek žinau, Klaipėdos dramos teatras svarsto galimybę, kad kiekvieną kartą atėjęs žmogus galėtų nupirkti tą "laukiantį bilietą" ir palikti kasoje. Kol kas ši idėja dar nėra įgyvendinta, tačiau ši mūsų akcija įkvėpė juos kurti tokią tradiciją“, – pastebėjo R.Žiubrys.

Kilniai „Laukiančio bilieto“ idėjai Kovo 11-osios koncerte paaukota 3 740 eurų, o praėjus daugiau nei savaitei po koncerto internetu pervesta dar 60 eurų auka.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Joris

...jei nebūtų geresnių...

Laurynas

Super mintis, Romandai!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS