Gyventojų apgultis Klaipėdos centriniame pašte nesibaigia | kl.lt

GYVENTOJŲ APGULTIS KLAIPĖDOS CENTRINIAME PAŠTE NESIBAIGIA

Į Klaipėdos centrinį paštą atsiimti siuntos atskubėjusiems gyventojams tenka apsišarvuoti kantrybe ir stoti į ilgą eilę. Ši nė kiek ne trumpesnė net dienos metu, kai žmonės yra darbuose.

Šventinis laikotarpis didiesiems šalies paštams visada būna labai intensyvus.

Nors Kalėdos jau baigėsi, šventinė apgultis tęsiasi.

Net ir darbo dienomis prie Klaipėdos centrinio pašto durų žmonės pradeda būriuotis anksčiau, nei šis ima veikti – dar prieš 9 val.

"Gavau nedidelį siuntinuką iš Londono. Nuėjau jo atsiimti šeštadienį apie 13 val., bet pamačiusi eilę apsisukau ir nusprendžiau negaišti laiko. Pamaniau, ateisiu pirmadienio rytą, juk tokiu metu dauguma žmonių dirba. Dėl visa ko net atlėkiau anksčiau. Deja. Lygiai 9 val. žmonių centriniame pašte buvo ne ką mažiau nei šeštadienį", – tvirtino klaipėdietė.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Moteris svarstė, kad galbūt vertėtų sugrąžinti senąjį pašto darbo laiką – nuo 8 val.

Anot Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovės Vaidos Budrienės, Kalėdos paštuose dar nesibaigė.

Iš Kinijos užsakytos prekės į Lietuvą keliauja apie mėnesį, o prieš Kalėdas užkrauti buvo viso pasaulio paštai. Eilės turėtų aprimti tik po poros savaičių.

Raginame klientus šiek tiek pakentėti.

"Raginame klientus šiek tiek pakentėti. Remiantis 2–3 metų praktika, kai išpopuliarėjo elektroninė prekyba, maždaug sausio viduryje žmonių srautai sumažėja", – tikino V.Budrienė.

Jos žodžiais, darbo valandomis, išskyrus pietų metą, eilės paštuose yra trumpiausios.

Sujudimas paštuose didesnis ir tomis dienomis, kai mokamos socialinės pašalpos.

Anksčiau Klaipėdos centrinis paštas duris atverdavo nuo 8 val. Dabar darbas pradedamas nuo 9 val. ir baigiamas 19 val. Šeštadieniais dirbama nuo 9 val. iki 14 val.

Pakoreguotas buvo ne tik Klaipėdos centrinio pašto, bet ir kitų didžiųjų šalies paštų darbo laikas.

Esą dirbantiems žmonėms patogiausias yra vakarinis laikas, todėl ir buvo atsisakyta dirbti nuo 8 val.

Taupantys laiką gyventojai raginami pasinaudoti Lietuvos pašto e. savitarna.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

pensorius

Reikia pripažinti, kad paštininkės prie langelių dirba mikliai. Visada dirba visi langeliai, Dažniausiai atsiranda ir ketvirta, kuri aptarnauja dar tebestovinčius eilėje. Ačiū! Jūs šaunuolės...

AK

Pastaruoju metu ten eilutė netrunka, kai dirba visi trys langeliai.

Paštomatams ne

Klausimas kam iš vis Lietuvoje paštas, jei žmonės siuntų privalo laukt lyg išmaldos? Daugelio supratimu, paštas tik atvirukams pardavinėti? Pensijas išnešioja ne pašto kurjeriai, siuntas atidavinėja paštomatai, kam Lietuvai paštas? Vis dėlto manau, kad eilėse stovėti, priklauso tik nuo pašto administracijos darbų organizavimo ir nuo darbuotojų sugebėjimo. Taupo darbuotojų sąskaita, o paskui spauda rašo apie lėšų iššvaistymą....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS