I. Kanto gatvei – prabangūs medžiai | kl.lt

I. KANTO GATVEI – PRABANGŪS MEDŽIAI

I.Kanto gatvėje šią savaitę pradėti sodinti nauji medžiai – glaustašakiai skroblai. Pabrėžiama, kad tai labai gražūs ir prabangūs lapuočiai. Neabejojama, kad atnaujintos gatvės vaizdas sužavės klaipėdiečius.

Vienoje seniausių miesto gatvių turėtų sužaliuoti apie 50 medelių. Sodinami glaustašakiai skroblai yra maždaug dviejų metrų aukščio, suformuotomis lajomis.

Šios gatvės šaligatvių zonoje augo 100 medžių. Didžiąją dalį želdinių sudarė liepos, buvo ir keletas klevų bei uosių. Medžių amžius siekė daugiau nei pusšimtį metų.

Specialistai nustatė, kad visų I.Kanto gatvės medžių būklė patenkinama arba bloga. Jų kamienai pasvirę, šerdys ir priekelmės dalys pažeistos puvinių, gausu žaizdų, dėl netinkamo genėjimo lajos deformuotos. Medžių šaknys buvo iškilnojusios šaligatvio plyteles.

Todėl buvo svarbu I.Kanto gatvėje pakeisti ne tik šaligatvius, bet ir atnaujinti želdinius.

Teigiama, kad atsodinti visų želdinių nebuvo galima, nes kai kur po jais driekėsi požeminiai komunikacijų koridoriai. Taip pat jie nebus atsodinti toje vietoje, kur planuojama atkurti senosios Klaipėdos originalaus šaligatvio fragmentus.

Renkant vietas, kur įkurdinti medžius, atsižvelgta, kad jie nebūtų per tankiai susodinti ties sankryžomis ir neapsunkintų matomumo.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė džiaugėsi, kad sodinami medžiai – labai gražūs ir prabangūs.

Paklausta, ar nekils rūpesčių, nes gatvėje dar nebaigtas šaligatvių dangos remontas, specialistė atsakė: "Medžius sodinome tose vietose, kur darbai baigti arba jų liko nedaug. Įspėjome rangovus, kad ties lapuočiais dirbtų atsargiai."

Baigti sodinti medžius I.Kanto gatvėje planuojama kitos savaitės pabaigoje. Šaligatvių dangos remontas bus atnaujintas, kai tik nusistovės palankūs orai.

Darbai I.Kanto gatvėje prasidėjo praėjusių metų lapkritį. Vienos seniausių miesto gatvių šaligatvių danga buvo labai prastos būklės. Plytelės – senos, sutrupėjusios, iškilnotos medžių šaknų.

GALERIJA

  • I. Kanto gatvei – prabangūs medžiai
  • I. Kanto gatvei – prabangūs medžiai
  • I. Kanto gatvei – prabangūs medžiai
  • I. Kanto gatvei – prabangūs medžiai
  • I. Kanto gatvei – prabangūs medžiai
  • I. Kanto gatvei – prabangūs medžiai
  • I. Kanto gatvei – prabangūs medžiai
  • I. Kanto gatvei – prabangūs medžiai
  • I. Kanto gatvei – prabangūs medžiai
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

vincentas

Pokario metais daugelis Kretingalės, Klaipėdos, Priekulės, Šilutės, Rusnės, Pagėgių, Vilkyčių, Panemunės miestelių, net Jurbarko gatvių buvo apsodintos baltai, rusvai ir raudonai žydinčiomis gudobelėmis. Gatvės pavasarį skendo žieduose, rudenį ir žiemą jas puošė raudoni vaisiai, kuriais mito žiemojantys paukščiai. Bet per pokario šaltas žiemas komunistinės Rusijos okupantų paskirti valdininkai leido kurui tuos "vokiškus" medžius iškirsti ir panaudoti kurui.

Nezabitauskas

Prabangūs, nes jų kaina skurdžiam miesteliui yra tokia nepadoriai didelė, kad yra neskelbtina.

Kaunietis

Pririšti medį reikia pasodinus prie kuoliuko,kad nenusvirtu, kol prigis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS