Į Klaipėdą sugrįžta prekybininkai | kl.lt

Į KLAIPĖDĄ SUGRĮŽTA PREKYBININKAI

Trečiadienį nuo pat ryto M.Mažvydo alėjoje prekybininkai statėsi palapines ir dėliojo savo produkciją. Amatų ir skonio turgelio organizatorius džiaugiasi, kad Klaipėdos savivaldybė netrukdo smulkiajam ir vidutiniam verslui. Pasirodo, panašius renginius dėl karantino ribojimų noriai įsileidžia ne visos savivaldybės.

„Prekybininkai jau nebesitveria savo kailyje. Žmonės nori ir pabendrauti. Turguje galima prekiauti, o čia yra ne visai turgaus prekės. Šie verslininkai daugiau važiuoja į miestų aikštes. Tiesa, nebuvo nei Kaziuko mugės, nei kitų švenčių. Artėja Jūros šventė, tik kokia ji bus, dar neaišku. Ir ne visi į ją papuola“, – teigė bendrovės „Kavas“ direktorius Arūnas Donėla.

Jau antrą kartą šiemet į M.Mažvydo alėją atvyko prekybininkai iš įvairių miestų.

„Yra iš Kauno, Šiaulių ir kitur. Buvo paskelbta registracija, kurie norėjo, tie važiavo. Tikrai niekam neatsakėme“, – paaiškino mugės organizatorius.

Pagal šiuo metu galiojančius karantino suvaržymus, mugės lauke gali vykti. Tiesa, jose negalima prekiauti maistu ir gėrimais.

Tačiau M.Mažvydo alėjoje leidimas išduotas amatų ir skonių turgeliui.

„Esu dėkingas savivaldybei. Viešosios tvarkos skyriaus darbuotoja padėjo gauti leidimą. Žmogus stengėsi, kad pavyktų kažkokia šventė, kad ir nedidelė. Rūpinosi, kad tikrai gautume leidimus“, – džiaugėsi A.Donėla.

Nors panašūs turgeliai jau vyksta įvairiuose miestuose, jų organizatorius pasakoja ir apie atvejus, kai savivaldybė siūlo mugę organizuoti su galimybių pasais.

„Kavinėje sėdėti lauke galima. O į turgelį aikštėje – su pasais. Klausausi ir galvoju, ar žmonės tikrai turi proto. Kartais tiesiog nesuvokiu. Juk atstumų laikosi, kaukes dėvi, dezinfekcinio skysčio yra. Parduotuvėje greičiau užsikrėsi nei lauke“, – kalbėjo A.Donėla.

Klaipėdoje antradienį ir trečiadienį prekyba vyksta be ypatingos progos. Tai tiesiog galimybė  žmonėms užsidirbti.

„Ne prašo duonos, o patys gamina. Kas siuva, kas piešia. Rankų darbo papuošalai, krepšiai, kuprinės, medžio dirbiniai, sūriai, naminė duona, alus“, – vardijo mugę organizuojančios bendrovės direktorius.

Prekybininkai į M.Mažvydo alėją žada sugrįžti ir per Jonines.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Evelina

Sveikikas yra šių mugių organizatoriai?

spekuliantas

šiauliai krabogradas ,ką savų perpardavinėtojų mažai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS