Į Smiltynę – tik penktu keltu | kl.lt

Į SMILTYNĘ – TIK PENKTU KELTU

Iš Klaipėdos į Smiltynę keltu persikelti norėjusiems žmonėms teko laukti didžiulėse automobilių eilėse. Į namus grįžti skubėjusi Smiltynės gyventoja piktinosi, kad su leidimu ji pateko tik į penktą keltą. Negana to, kitame krante keleivius taip pat pasitiko kilometrinės eismo kamšatys.

Klaipėdoje dirbančiai Smiltynės gyventojai Loretai M. pirmadienį kelionė į namus apkarto.

Moteris pasakojo kasdien per pietų pertrauką skubanti grįžti namo, kur jos laukia mokyklinio amžiaus vaikai.

Anot moters, tądien automobilių eilės į perkėlą nusidriekė iki pat Minijos gatvės.

Kadangi Loreta ilgus metus gyvena Smiltynėje, ji naudojasi nuolatiniu leidimu keltis keltu.

Šiuos leidimus gali gauti tie asmenys, kurie yra deklaravę savo gyvenamąją vietą Neringoje ar Klaipėdos miesto dalyje – Smiltynėje, bei juridiniai asmenys, turintys Kuršių nerijoje registruotą buveinę.

"Kelto laukiau apie 40 minučių. Įprastai perkėloje veikia atskira eilė gyventojams su leidimais, tačiau tądien niekas eilių nereguliavo.  Vasara yra piko metas. Daug poilsiautojų vyksta prie jūros, į Lietuvos jūrų muziejų, delfinariumą. Pirma kasa naudojasi žmonės su leidimais, tačiau darbuotojai į tai žiūri pro pirštus", – piktinosi pašnekovė.

Anot Loretos, kasoje dirbusi "Smiltynės perkėlos" darbuotoja patikino, kad visi keleiviai privalo laukti bendroje eilėje ir jokių išlygų negali būti.

Persikėlus į Smiltynę, pašnekovės vargai nesibaigė.

Moteris tikino, kad, vos išriedėjusi iš kelto, ji ir vėl pakliuvo į didžiules automobilių spūstis.

"Eilės nusidriekė keletą kilometrų. Kol automobilis pajudėjo, laukiau 15 minučių. Važiuoja kas kaip nori. Niekas eismo nereguliuoja. Trūksta valdžios dėmesio, esame atskirti ir pamiršti", – skundėsi moteris.

Bendrovės "Smiltynės perkėla" Technikos ir saugios laivybos direktorius, laikinai einantis generalinio direktoriaus pareigas Mindaugas Čiakas teigė, kad leidimus turintys keleiviai gali naudotis ne viena, bet visomis veikiančiomis kasomis, o automobilių kamšatys, kurios nusidriekia Smiltynėje išvažiavus iš kelto, nėra bendrovės atsakomybė.

"Informuojame, kad keleiviai su leidimais aptarnaujami visose kasose. Pirmenybinė eilė, kuria važiuoja automobiliai, turintys leidimus, prasideda tik bendrovės "Smiltynės perkėla" teritorijoje, pravažiavus kasas. Patiksliname, kad iš kelto išvažiuojama tiesiai į kelią, kuris nebėra perkėlos teritorijoje, todėl eismas čia nėra reguliuojamas darbuotojų. Taip pat norime atkreipti dėmesį, kad šioje dalyje eismo srautai  niekada ir nebuvo reguliuojami", – situaciją komentavo M. Čiakas.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

GGG

Jeigu reikėtu mokėti įsijungtu mąstymas gal geriau palikti auto kitame krante ir po Klaipėda visuomeniniu pasivažinėti...

zenonas išpriekulis

O šeštadienį eilės galas į Klaipėdą, buvo susiraitęs net Melnragėje, kitas Giruliuose?

Aliubs

Kiek kainuoja mums jos persikėlimas kelius kartus per dieną gal tokiems įvesti mėnesinį limita
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS