Į Šviesų festivalį – autobusais iš visos Lietuvos | kl.lt

Į ŠVIESŲ FESTIVALĮ – AUTOBUSAIS IŠ VISOS LIETUVOS

Klaipėdos šviesų festivalis ir pagrindinis jo akcentas – "Šimtmečių vartai" pernai į uostamiestį priviliojo tūkstančius žiūrovų. Renginio organizatoriai viliasi, kad ir šiemet šventė bent kelioms dienoms pavers miestą lankytojų traukos objektu.

Šviesų festivalis Klaipėdoje rengiamas penktą kartą.

Pasigrožėti reginiu bus galima vasario 14–17 d., o pagrindinį festivalio projektą "Širdis" pristatys italų kompanija "Mariano Light", pernai pribloškusi žiūrovus "Šimtmečių vartais".

Tąkart pamatyti išskirtinę muzikos ir šviesų instaliaciją suskubo kone visa Lietuva, o apie festivalio atgarsius reportažus rengė ne tik šalies televizijos, uostamiestis sulaukė ir Italijos žurnalistų dėmesio.

Tamsą ir žiemišką nuobodulį sklaidantis festivalis yra pripažintas populiariausiu šaltojo sezono renginiu Vakarų Lietuvoje.

Anot organizatorių, šventę kasmet aplanko keliasdešimt tūkstančių klaipėdiečių ir miesto svečių, o šiemet festivalis kvies atrasti šviesų instaliacijas, skulptūras bei projekcijas.

Pagrindinį festivalio projektą "Širdis" pristatys italų kompanija "Mariano Light". Renginį organizuojanti viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės" kol kas programos nedetalizuoja ir žada ją pristatyti kiek vėliau.

Tačiau jau dabar aišku, kad lankytojų nestigs.

Sujudo ir kelionių organizatoriai, į Klaipėdos šviesų festivalį pardavinėjantys kelialapius iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio ar net Marijampolės.

Pati šventė lankytojams nieko nekainuoja, tačiau atvykėliams teks padengti kelionės išlaidas.

Beje, iki pirmadienio visi norintieji gali teikti savo šviečiančias idėjas ir tapti Šviesų festivalio programos dalimi.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" projektų vadovė Goda Giedraitytė atskleidė sulaukusi įdomių pasiūlymų – tiek socialinių, tiek švietimo projektų.

"Džiaugiamės, kad bendruomenė jungiasi", – atkreipė dėmesį G.Giedraitytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

puiku

pagaliau yra renginys, į kurį ir žiemą Klaipėdoje pilna žmonių bei gyvybės. Svarbiausia miesto valstiečiams nepatikėti, nes tada bus Karbauskio naisiai...brrrr...

nuomonė

Pribrendo laikas atsakingiau rinkti miesto vadą.Ką išrinkom,tą ir turim.. Vien festivaliais ir niekiniais renginiais maitinami.Net įvažiuoti į savo kiemą nesumokėję negalim.Duoklę mokam ir už tai gaunam abejotinų blizgučių...

Klausimėlis

Po kam ši iliuminaciją liaudžiai? Kas. kiek ir kam ? Kodėl neparašėt?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS