Iki akcijos pabaigos – dvi savaitės | kl.lt

IKI AKCIJOS PABAIGOS – DVI SAVAITĖS

Seniausias uostamiesčio dienraštis "Klaipėda" švenčia savo 70 metų jubiliejų. Ta proga skaitytojams siūloma ne tik prenumeruoti laikraštį už mažesnę kainą, bet ir iš arčiau susipažinti su jame dirbančia komanda. Šįkart dairomės po kone didžiausią – platinimo skyrių.

Seniausias uostamiesčio dienraštis "Klaipėda" švenčia savo 70 metų jubiliejų. Ta proga skaitytojams siūloma ne tik prenumeruoti laikraštį už mažesnę kainą, bet ir iš arčiau susipažinti su jame dirbančia komanda. Šįkart dairomės po kone didžiausią – platinimo skyrių.

Dirba ir naktį

Šaunioms redakcijos darbuotojoms – Kristinai Kulytei ir Rimai Domarkienei patikėta kuruoti beveik trisdešimt žmonių, kurie kiekvieną dieną išnešioja spaudą.

Moterys tai daro daugiau nei dvidešimt metų, todėl pakalbintos atskleidžia daug netikėtų savo veiklos detalių.

"Turime suvaldyti situaciją, kuri kartais būna išties kritinė. Juk visi pikti ir nelaimingi negavę spaudos", – pusiau juokais sakė Kristina.

Tai platintojų pastangomis leidinys atsiduria skaitytojų rankose. Tiesa, nevalia pamiršti ir kitų darbuotojų, kurie redakcijoje nešmėžuoja, tačiau kasdien lankosi skaitytojų namuose.

Iš viso laikraščius platina 28 darbuotojai, tarp jų – du vairuotojai.

Spaudą kurjeriai pradeda nešioti vėlyvu metu, kai visi miestiečiai dar miega. Antrą valandą nakties jie keliasi iš patalo ir griebia dar spaustuvės dažais dvelkiančius laikraščius.

"Dienraštis kiekvieną skaitytoją pasiekia skirtingu metu, priklausomai nuo jo gyvenamosios vietos. Būna, kad žmonės pyksta – esą, kodėl spaudos kioske laikraštis jau yra, o aš dar negavau. Visa tai atsitinka dėl objektyvių priežasčių", – pasakojo pašnekovės.

Atsiima ir špicas

Kristina ir Rima prisiminė nutikimų, kai laikraštį teko išnešioti pačioms, nes kiti darbuotojai negalėjo to padaryti. O ne vienam laikraščio pristatytojui nors kartą yra tekę sprukti nuo skaitytojų keturkojų. Paaiškėjo, kad filmuose regimos tokios kuriozinės situacijos – ne fantastika, o gryna tikrovė.

"Vieną darbuotoją užpuolė vilkšunis, tai teko greitai bėgti. Deja, apsiginti nepavyko, krimstelėjo į ranką. Patikėkite, tuomet nebuvo labai juokinga", – atsiminė Rima.

Tiesa, ne visi keturkojai nusiteikę prieš spaudą. Kiekvieną rytą, apie 9 val. kartu su savo šeimininku jau daug metų dienraštį atsiima raudonplaukis špicas. Į platinimo skyrių jis įpėdina itin oriai.

Pašnekovių žodžiais, šis rytinis vaizdas jau seniai tapo tradicija. Esą vos skaitytojas pasiima dienraštį, pūkuotas šunelis suloja ir grakščiai nutipena durų link.

"Beje, kartą šeimininkas atėjo vienas, tai pasigedome špico. Pamanėme, gal kas bus atsitikę, bet, kaip pats vyriškis sakė, pūkuotukas tiesiog ilsėjosi sode", – šypsojosi darbuotojos.

Skaitykite pigiau

Už dienraščio platinimą atsakingos moterys juokauja: jei skaitytojas negavo spaudos, matyt kieme laksto palaidas jo šuo. Todėl aplinkybių neprenumeruoti laikraščio – tiesiog nėra.

Darbuotojai primena, kad vis dar galioja geras pasiūlymas – "Klaipėdos" prenumerata už patrauklią kainą.

Vienintelį uostamiestyje ir pirmadieniais pasirodantį dienraštį skaitytojai 2016-iesiems gali užsiprenumeruoti už 45 eurus. Įprastinė kaina – 59,4 euro.

Akcija vyks iki lapkričio 9 d. Kaina įmonėms – 49,2 euro.

Faktai ir skaičiai

4 000 – tiek dienraščio "Klaipėda" egzempliorių kasdien išnešioja platinimo skyriaus darbuotojai.

1 100 – tiek dienraščio "Klaipėda" rusų kalba egzempliorių kasdien išnešioja platinimo skyriaus darbuotojai.

70 – tiek laikraščio vienetų skaitytojai kasdien atsiima platinimo skyriuje.

200 – tiek kilometrų per parą kasdien nuvažiuoja platinimo skyriaus darbuotojai.

GALERIJA

  • Iki akcijos pabaigos – dvi savaitės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS