Ilgąjį savaitgalį Klaipėdoje – renginių pliūpsnis | kl.lt

ILGĄJĮ SAVAITGALĮ KLAIPĖDOJE – RENGINIŲ PLIŪPSNIS

Artėjančio ilgojo savaitgalio metu pranašaujami saulėti orai kvies ne tik prie jūros, bet ir į Valstybės (Mindaugo karūnavimo) dienos renginius. Kartu uostamiestyje startuos tarptautinis teatrų festivalis "Šermukšnis" bei senjorams skirti renginiai.

Artėjančio ilgojo savaitgalio metu pranašaujami saulėti orai kvies ne tik prie jūros, bet ir į Valstybės (Mindaugo karūnavimo) dienos renginius. Kartu uostamiestyje startuos tarptautinis teatrų festivalis "Šermukšnis" bei senjorams skirti renginiai.

Giedos himną

Penktadienį 17 val. šventinių renginių maratoną pradės Prano Domšaičio galerijoje atidaroma dailininkės Sofijos Kanaverskytės paroda "Lietuvos valdovai".

Menininkė pristatys Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų atvaizdų seriją – trylika dekoratyvių vėliavos-vimpelo formos kompozicijų.

Liepos 6-ąją – oficialią Lietuvos valstybės dieną – 21 val. bus giedama "Tautiška giesmė". Kartu su viso pasaulio lietuviais uostamiesčio gyventojai himną atliks Klaipėdos piliavietėje.

Tiesa, tos pačios dienos pirmoje pusėje – 12 val. Kruizinių laivų terminale Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų kariai iškilmingai pakels Lietuvos valstybės vėliavą. Po ceremonijos Karinių jūrų pajėgų orkestras surengs koncertą.

Švęs ir senjorai

Liepos 5–6 d. Valstybės dienos renginius papildys ir senjorų šventė – Europos senjorų šokių festivalio "Europos šokių pynė" dalyvių koncertas.

Senas tradicijas Europoje turintis festivalis Klaipėdoje rengiamas jau penktą kartą. Tačiau, senjorų šokių kolektyvo "Klaipėdos zunda" vadovės Irenos Toliušienės teigimu, tokio masto renginys vyks pirmą kartą.

Šventiniame koncerte šoks svečių kolektyvai iš Estijos ir Latvijos, o Lietuvą festivalyje pristatys uostamiesčio "Birutės kapela" ir šventės organizatoriai – senjorų šokių kolektyvas "Klaipėdos zunda".

Pasak I.Toliušienės, minėtas kolektyvas Lietuvoje – vienintelis, nors kitose Baltijos šalyse jų esti kur kas daugiau.

"Festivalio atidarymo koncertas vyks Šiaurės rage. Čia dalyvaus 11 kolektyvų: po keturis senjorų ansamblius iš Estijos ir Latvijos. Taip pat du mūsų kolektyvai. Programa yra labai įvairi ir spalvinga, džiaugiamės, galėdami kartu švęsti Valstybės dieną", – sakė I.Toliušienė.

"Turime atkreipti dėmesį ir į senjorų iniciatyvas, juolab kad mieste veikiančių organizacijų yra nemažai ir jos prisideda prie miesto populiarinimo, kultūros", – akcentavo Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Alsuos teatriniu menu

Liepos 4–6 d. į renginių maratoną įsilies jau 18-ą kartą vyksiantis tarptautinis teatrų festivalis "Šermukšnis". Pastarasis į piliavietę grįžta po dvejų metų pertraukos.

Unikalios erdvės, festivalio organizatorių tikinimu, taps originalia scenografijos dalimi.

Trys dienos ir trylika renginių džiugins klaipėdiečius ir miesto svečius ne tik Lietuvos, bet ir užsienio teatrine kultūra.

"Šermukšnis" – įvairių teatro, šokio ir muzikos žanrų bei šviesos ir garso šventė, kurios metu lankytojai išvys lėlių teatrą, modernųjį šokį, pantomimą, akrobatiką ir net kaukių paradą.

Festivalio afišoje – Lenkijos, Moldovos, Prancūzijos, Rusijos ir Lietuvos kolektyvų bei artistų vardai.

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai turės unikalią galimybę pamatyti archeologinio baltų genčių kostiumo pristatymą.

Tris dienas truksiantį "Šermukšnį" vainikuos baigiamasis visų tarptautinio teatrų festivalio dalyvių koncertas "Pasaulis, kuriame galiu būti".

Tiek festivalio, tiek ir Valstybės dienos renginiai – nemokami. N.Lendraičio teigimu, belieka laukti karšto savaitgalio ne tik orų atžvilgiu, bet ir renginių gausa.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS