Indas suviliojo klaipėdietę pažadais | kl.lt

INDAS SUVILIOJO KLAIPĖDIETĘ PAŽADAIS

Kad galėtų dažniau matytis su Madhukaru, beviltiškai įsimylėjusi klaipėdietė pasiryžusi emigruoti, pakeisti religiją, pratintis prie svetimos kultūros keistenybių. Lauros netrikdo net ir tai, kad jos mylimasis, indų tautybės musulmonas, jau turi žmoną.

Sugundė internetinė pažintis

Paklausta, ką tokio turi 31-erių Madhukaras, ko neturi Lietuvos vyrai, išvaizdi 24 metų klaipėdietė šypsosi. Viešinti savo pavardės nepanorusi jauna moteris teigė tiek dėmesio ir rūpesčio anksčiau nesulaukusi nė iš vieno savo buvusiojo. Be to, jis ne tik gražus, bet ir neblogai uždirba.

Tol, kol nesutiko Madhukaro, Laura buvo nusiteikusi prieš santykius su užsieniečiais.

"Dar studijų metais, kai gyvenau Vilniuje, su draugėmis kartkartėmis apsilankydavome naktiniuose klubuose. Tikėjausi sutikti tą vienintelį, nors ir nutuokiau, kad vyrai rimtų santykių pasilinksminimo vietose neieško. Matydavome daug užsieniečių, tačiau nė iš tolo nesileisdavau su jais į kalbas. Mama man nuolat kaldavo į galvą, kad reikia vengti musulmonų. Net turėjau konfliktą, kai viename bare griežtai atsisakiau išgerti su vienu iš tokių prisiplakėlių. Įsižeidęs jis apipylė mane alumi, keikėsi, ėmė grūmoti kumščiu", – nemalonią pažintį su kitataučiu atsiminė klaipėdietė.

Nesėkmingos antrosios pusės paieškos privertė moterį pasinerti į interneto pažinčių portalus. Būtent čia lietuvė ir sutiko Madhukarą. Į pastarojo laiškus ji neatsakė tol, kol užsienietis pranešė apie planus darbo reikalais atvykti į Vilnių.

"Laiškai buvo išmintingi, o nuotraukose atrodė kaip nulietas – labai išvaizdus ir vyriškas. Tačiau po neigiamų patirčių su užsieniečiais neturėjau noro su juo prasidėti. Susigundžiau tik tada, kai Madhukaras atsiuntė žinutę, jog po kelių mėnesių bus Lietuvoje. Pradėjome daug ir dažnai susirašinėti, kalbėtis telefonu, per programą "Skype". Darėsi vis įdomiau. Galiausiai nė viena diena nepraeidavo be susirašinėjimo", – pasakojo Laura.

Nepažįstamojo atkaklumas suintrigavo lietuvę. Tris mėnesius be perstojo jie bendravo internetu – keitėsi nuotraukomis, pasipasakodavo vienas kitam apie praėjusią dieną.

Kaip paaiškėjo, Indijos šiaurėje, Patnos mieste gyvenantis vyras dirba informacinių technologijų srityje – yra programuotojas.

"Bet jis neatrodė panašus į tipinį programišių – atviras, komunikabilus, laisvas, turintis gerą humoro jausmą", – skubėjo pridurti pašnekovė.

Susitikimas šokiravo

Teisę sostinės universitete studijavusi Laura būtent Vilniuje pirmą kartą gyvai susitiko su Madhukaru. Po tris mėnesius trukusio virtualaus bendravimo vyras pranešė savaitgalį atvykstantis į Lietuvą.

"Neslėpsiu, daug vilčių į tolesnius mūsų santykius nedėjau. Tiesiog jis pasirodė įdomus pašnekovas, o jo sakomi komplimentai – ne lėkšti, tokie subtilūs. Pamaniau, kodėl gi ne? Be to, įspūdingos išvaizdos vyras patrauktų daugumos merginų dėmesį", – tarstelėjo Laura.

Su Madhukaru 24-erių mergina susitarė susitikti kuo viešesnėje vietoje, Katedros aikštėje. Mat lietuvė slapčia baiminosi, kad vyras nebūtų sukčius ir nepadarytų ko nors blogo. Aikštę nesunkiai rado ir pats indas – Lietuvoje vyras lankėsi nebe pirmą kartą.

Realybėje savo susirašinėjimų partnerį išvydusi Laura pajuto dvejopus jausmus. Nors Madhukaras atitiko jos lūkesčius, tačiau vėliau paaiškėjo kita, intriguojanti jo gyvenimo pusė.

"Jis apsistojo viešbutyje ir Lietuvoje praleido visą savaitę. Pirmas susitikimas buvo ne toks, kokį įsivaizdavau būsiantį. Jis pasirodė santūrus, tiesą sakant, kurį laiką bendravome labai formaliai. Pietavome, kalbėjomės apie orą, kultūrų skirtumus. Madhukaras sakė mėgstantis Lietuvą, tačiau prisipažino, kad niekada negalėtų čia gyventi dėl tam tikrų įsipareigojimų savo šalyje. Tai mane truputį nuliūdino ir sykiu suintrigavo. Tąkart jokių asmeninių savo gyvenimo detalių jis neatskleidė, o aš per daug ir nekamantinėjau", – kalbėjo moteris.

Taip pora susitikinėjo kelias dienas – vaikščiojo į kiną, aplankė kelis muziejus, mergina supažindino su savo draugais. Laura ėmė jausti, kad vis labiau susižavi internetiniu bičiuliu: "Man patiko, kad net ir būdamas dėmesingas, jis nepuolė glėbesčiuotis viešumoje, nesiekė nusitempti manęs į lovą. Be to, Madhukaras puikiai kalba angliškai, todėl nė vienas nejautėme kalbos barjero".

Vedęs, bet nemyli

Klaipėdietė neslėpė ir to, kad Madhukaras ją patraukė dėl savo užimamo statuso. Internete sutiktas indas – ne tik gerai uždirbantis informacinių technologijų specialistas, bet turi nuosavą verslą, todėl gali sau leisti itin prabangų gyvenimą.

"Lietuvos vyrai viską nori dalytis per pusę – nuomą, maistą, net komunalinius mokesčius. Pati metus gyvenau su lietuviu, todėl galiu lyginti su dabartinio savo draugo požiūriu į pinigus ir apskritai į moterį. Madhukaras niekada man neleistų už save mokėti kavinėje, jis rūpinasi mano buitimi ir atostogomis, nori, kad būčiau laiminga ir dėl to stengiasi", – įsitikinusi Laura.

Dabar pora drauge jau dvejus metus. Kartu sutinka lietuviškas šventes, atostogauja šiltuose kraštuose. Lietuvė per tą laiką spėjo pamatyti apie dešimtį Europos ir Azijos šalių, tačiau Indijoje nebuvo nė karto. Ne todėl, kad prisibijo svetimo krašto. Priešingai. Atvykti į Biharo valstijos sotinę Patną kol kas neleidžia pats mylimasis. Ir ne šiaip sau.

Madhukaras yra vedęs. Vyras pasakojo, kad tai padaryti dar visai jauną jį privertė stipriai tikintys tėvai. Iki pat vestuvių dienos jis nežinojo, kaip atrodys nuotaka.

Laurai užsienietis skundėsi per tuos dešimtį šeiminio gyvenimo metų taip ir nepamilęs žmonos. Tai jį paskatino užsiregistruoti pažinčių portale.

Motyvai paprasti – dauguma jo tautybės ir religijos moterų nesutiktų prasidėti su vedusiais vyrais, nes už tai veikiausiai susilauktų žiaurios bausmės. Be to, Lietuvos moterys Madhukarui atrodo žavingos ir labai seksualios.

Pats indas pripažino, kad santykiai su lietuve jo šeimai tarp giminaičių ir draugų užtrauktų gėdą.

"Jis gana tolerantiškas. Nors yra tikintis, būdamas su manimi nesimeldžia, nes nenori, kad jausčiausi nejaukiai. Žinau, kad didelę įtaką jam daro tėvas, motina, kuriems labai svarbios tradicijos. Jie kategoriškai nusiteikę prieš sūnaus santykius su europietėmis, todėl Madhukaras kol kas manęs pristatyti artimiesiems negali", – kalbėjo pašnekovė.

Nesako mamai

Uostamiestyje gimusi ir užaugusi mergina neslėpė apmaudo, kad mylimas vyras Indijoje turi kitą moterį. Tačiau, jos žodžiais, maloniai leidžiamas laikas su išrinktuoju visa tai atperka. Laura prisipažino, kad sulaukusi pasiūlymo, mielai persikeltų gyventi į Indiją.

"Tikiu, kad ateityje taip ir įvyks. Kol kas tenkinuosi tuo, ką turiu. Jis mane dažnai aplanko Lietuvoje, nes gali sau leisti ilgesnes išvykas. Su žmona jo santykiai prasti, kažkada atviravo, kad jie kartu net nemiega. Apie ateities planus daug nekalbame, bet Madhukaras tikrai norėtų, kad tapčiau jo žmona. Rudeniop vyksime į Dubajų, galbūt ten pasipirš", – sakė optimizmo nestokojanti klaipėdietė.

Santykius su kitataučiu Laura yra priversta slėpti nuo mamos. Savo vienintelę atžalą griežtai auklėjusi moteris yra konservatyvių pažiūrų. Po vieno nesėkmingo bandymo Laura daugiau nė nebandė supažindinti mamos su savo išrinktuoju.

"Jos reakcija, vos užsiminus apie tai, mane išgąsdino. Jeigu dabar sužinotų, kad susitikinėju su indu, iš viso supanikuotų, visi tamsaus gymio žmonės mamai asocijuojasi su pabėgėliais. Žinau, kad palikti ją būtų žiauru, bet dėl savo meilės aš pasiryžusi padaryti viską – išvykti svetur, o prireikus net ir pakeisti religiją", – tvirtai nukirto pašnekovė.

Lietuviai vyrai – apsileidę

Anot specialistų, tokia situacija yra beveik tipiška. Kol Lietuvos vyrai miega ant laurų, kitataučiai žino, kaip patraukti moterų dėmesį.

Pažinčių portalo flirtas.lt atstovas Marius Petrauskas pasakojo, kad interneto puslapis yra pasiekiamas įvairių tautybių žmonėms.

"Kad surastų savo antrąją pusę žmonės išnaudoja visus būdus. Mūsų pažinčių svetainė skirta ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rinkai. Ne paslaptis, kad tokių narių, kurie bendrauja išeidami uš Lietuvos sienų, skaičius sparčiai auga ir tikrai dar augs", – aiškino pašnekovas.

Jis akcentavo, kad lietuviai vyrai, švelniai tariant, yra apsileidę ir neskiria pakankamai dėmesio patinkančiai moteriai.

"Nekalbu apie visus vyrus, tačiau dauguma jų yra užmigę ant laurų. Lietuvos moterys – labai gražios, protingos, emancipuotos, geba save išlaikyti. Tuo metu priešingos lyties atstovai dar atsilieka. Gyvena sovietmečio nuotaikomis manydami, kad dailioji lytis turi nuolat būti namuose, auginti vaikus, gaminti", – dėstė M.Petrauskas.

Todėl, jo žodžiais, neverta stebėtis, jei lietuvaites vis dažniau sužavi kitataučiai.

"Pavyzdžiui, turkai vyrai puikiai supranta, kas yra elementarus dėmesingumas, apipila komplimentais, gėlėmis. Nežinau, kaip tokių porų santykiai rutuliojasi vėliau, tačiau aišku viena – žavėjimo meno lietuviams dar reikėtų pasimokyti. Taip pat ir santykių išlaikymo, nes tai yra dar didesnis darbas. Vedus mylimąją neverta atsipalaiduoti ir manyti, kad dabar gyvensiu tik sau. Priešingai. Reikia įdėti dar daugiau pastangų tam, kad neateitų Chosė ar Mohamedas ir nenuviliotų tavo moters", – žodžių į vatą nevyniojo M.Petrauskas.

"Žinome panašų atvejį, kai Singapūre gyvenantis ir aukštas pareigas einantis vyras internete susižavėjo lietuvaite. Dabar jie bendrauja per atstumą, tačiau bent kartą per mėnesį susitinka kokioje nors egzotiškoje šalyje", – pasakojo M.Petrauskas.

Nuo 18 iki 80 metų

Vis dažniau savo antrosios pusės virtualioje erdvėje ieškantys žmonės dažniausiai tai daro dėl laiko ir pinigų stygiaus.

Anot M.Petrausko, didžiąją dalį internetinio pažinčių portalo lankytojų sudaro 24–35-erių vienišiai, tai yra apie 40 proc. visų narių. Nuo 18–24-erių – 30 proc., kiti likę – vyresni.

Tokiuose puslapiuose lankosi ir 80 metų sulaukę asmenys. Vyrų čia esti daugiau nei moterų – net 55 proc.

Kito internetinio pažinčių tinklalapio draugas.lt rinkodaros vadovas Mindaugas Ramonas nurodė turintis 15 proc. aktyvių narių iš užsienio.

"Galbūt tai tie patys lietuviai, gyvenantys svetur. Sunku pasakyti, bet akivaizdu, kad geografija – labai plati", – komentavo M.Ramonas.

Esą lankytojų srautas toks didelis, kad suvaldyti visų narių atliekamų veiksmų tiesiog neįmanoma. Vis dėlto nuotraukos čia kruopščiai peržiūrimos, o akivaizdžiai netikros – šalinamos.

Fotografija, jo žodžiais, svarbiausias kriterijus užmezgant internetinę pažintį.

"Narių anketos, kuriose nėra nuotraukų, yra pasmerktos", – įsitikinęs pašnekovas.

GALERIJA

  • Anot M.Petrausko, Lietuvos vyrai miega ant laurų, o tuo metu jų moteris apžavi „mohamedai“.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Anonimas

Sveiki, aš esu ponia Arisa Lamon iš Tailando. Aš labai džiaugiuosi, kad galėjau su jumis susitikti, norėčiau su jumis surengti ypatingą diskusiją. Prašau susisiekti su manimi, kad galėčiau geriau susipažinti: arisalamonbra1@gmail.com

Vargeli, tu mano

Vargšė naivi mergaitė. Gaila, kad ir savivertės dar neužsiaugino: ji pasirengusi viską dėl jo paaukoti (šeimą, religiją, tėvynę, tradicijas), o tas "princas" tik pinigėlių ir saldžių žodelių jai pametėja, naudojasi kaip kokia palydove, dėl jos jokių aukų nepadarys. Mergaitė švaisto savo jaunystę.

Blondine

Vargšė kvaila, maža mergytė įklimpo. Grišk greičiau pas mamą, kol dar kailis sveikas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS