Investuotojo atėjimą į Lietuvą nulėmė Klaipėdos jūrų uostas | kl.lt

INVESTUOTOJO ATĖJIMĄ Į LIETUVĄ NULĖMĖ KLAIPĖDOS JŪRŲ UOSTAS

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) pradėjo veikti santechnikos įrangos gamykla, kurios produkcija skirta eksportui. Tai jau 23 Klaipėdos LEZ pradėjusi veikti gamykla.

Gamykla „Ani plast“, kuri yra vienos didžiausios Rusijos plastikinės sanitarinės įrangos gamintojos padalinys, Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje iškilo per metus. Į pastatus ir įrangą investuota per 6 milijonus eurų. Čia gaminamos santechnikos detalės: surinkimo trapai, sifonai kriauklėms, praustuvams, dušo kabinamos. Tokios detalės, pasak vienintelio gamyklos akcininko Pavelo Rabovolenkos, yra pigios ir visiems reikalingos.

„Savo produkcijai naudojame propileną, kurį mums tiekia pasaulinės kompanijos. Iš vietos gamintojų mes perkame pakuotę – kartono dėžes, kurios sudaro per 20 procentų produkcijos savikainos“, – teigė UAB „ANI Plast“ steigėjas Pavelas Rabovolenko.

Per metus gamykloje žadama pagaminti per 4 milijonus vienetų plastikinių santechnikos detalių. Iš jų 90 procentų bus eksportuojama į Europos, Azijos ir Afrikos šalis. Kiti 10 procentų – skirti Lietuvos ir Latvijos rinkoms. Vietos gamyklai investuotojas sako ieškojęs ir Lenkijoje bei Latvijoje, tačiau Lietuvos uostamiestis pasirinktas dėl unikalių sąlygų. Čia, pasak gamyklos savininko, didelės mokesčių lengvatos, patikima komanda ir uostas.

Klaipėdos LEZ tai jau – 23-ioji gamykla. Netrukus iškils dar pora. Iš viso čia veikia 60 įmonių, jose dirba per 3 tūkst. žmonių.

„Geriausias yra tai, kad visos šios įmonės statomos plyname lauke. Tai yra, bet kokia nauja įmonė, kuri ateina čia ir pradeda projektą, atneša ir naujus mokesčius į Lietuvos biudžetą. Šita įmonė, manau, per metus turėtų įnešti nuo poros iki 5 mln. eurų, kurie būtų sumokėti į Lietuvos valstybės biudžetą“, – džiaugėsi Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės gen. direktorius Eimantas Kiudulas.

Tikimasi, kad investicijos į gamyklą Klaipėdos LEZ atsipirks per 5–7 metus. Neatmetama galimybė ateityje plėstis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS