Išgirdo gyventojų prašymus: Statybininkų prospekte neliks vilkikų | kl.lt

IŠGIRDO GYVENTOJŲ PRAŠYMUS: STATYBININKŲ PROSPEKTE NELIKS VILKIKŲ

Saugaus eismo komisija pritarė gyventojų prašymui uždrausti Statybininkų prospektu važinėti krovininėmis transporto priemonėmis visą parą.

Šiuo metu vilkikų vairuotojams Statybininkų prospektu leidžiama judėti nuo 9 iki 21 val.

Taigi, draudimas galioja tik vakarais ir naktimis.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės, prospekte nėra šviesoforais reguliuojamų pėsčiųjų perėjų, o šalia jo veikia nemažai mokymo įstaigų.

Kasdien kursuojančios krovininės transporto priemonės kelia pavojų pėstiesiems.

"Todėl siūlytume drausti vilkikų eismą visą parą", – motyvavo V.Paukštė.

Tiesa, draudimas įsigaliotų tada, kai bus suremontuotas Jūrininkų prospektas.

Rangovas patikino, kad rekonstrukciją užbaigs iki liepos 15 d.

Statybininkų prospekto privačių namų gyventojams atstovaujanti klaipėdietė aiškino, kad situacija – labai sudėtinga.

"Mūsų namai yra prie pat kelio. Viskas bilda, barška, tarška. Amžinai klausomės vilkikų orkestro. Gauname ir dūmų, ir kvapų, vaikai negali išeiti į kiemą. Iš tikrųjų, triukšmas yra labai stiprus, kviečiu apsilankyti", – išrėžė gyventoja.

Klaipėdos vežėjų verslą gynęs bendrovės "Arijus" atstovas Dainius Bagdonas siūlė nepritarti gyventojų prašymui.

"Nes kompromisinis variantas yra dabar – nakties metu, kai aktuali triukšmo problema, Statybininkų prospektu sunkusis transportas nevažiuoja. Jeigu apribosime visą parą, į uostą bus galima patekti vienintele gatve. Taip, ji yra rekonstruojama, bet tikrai pridaryta daug klaidų, pristatyta dešimt papildomų šviesoforų", – savo dėstė D.Bagdonas.

Esą pritaikius apribojimus Statybininkų prospekte avarijos atveju "užsikimš" visas miestas, padidės oro tarša.

Jam antrino laivų krovos bendrovės "Klaipėdos Smeltė" atstovas Karolis. Jo žodžiais, pačiai įmonei sprendimas jokios įtakos neturės, tačiau pakenks jos klientams.

"Per dieną pas mus atvažiuoja apie 300 automobilių ir, vykstant Jūrininkų prospektu, vairuotojams padidėja atstumas apie dešimt kilometrų. Per metus tai yra beveik milijonas kilometrų. Gal kažkam sumažinsime triukšmą, bet kitiems padidinsime taršą", – aiškino "Klaipėdos Smeltės" atstovas.

Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika atkirto, kad visų svarbiausia – ne vežėjų interesai, o žmonių saugumas ir sąlygų gerinimas jiems.

"Šiuo atveju eismo saugumas bus užtikrinamas tik uždraudus vilkikams važiuoti Baltijos prospektu", – teigė viršininkas.

Saugus eismo komisijos nariai vienbalsiai nusprendė, kad užbaigus Jūrininkų prospekto rekonstrukciją Statybininkų prospektu vilkikai nebegalės važiuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Tadas

Vieniems pagerins kitiems pablogins. Kodėl? Tai dabar visi Šilutės pl. gyventojai turi streikuoti.. Reikalingas aplinkelis!!! Kodėl niekas nėra daroma?

Kada

Bus imtasi priemonių mažinti garsą Baltijos prospekte? Kada bus garsą slopinančios sienelės? Dabar jau baigia fūros su savo viršsvoriais 'subanguoti' visą prospektą. Pažiūrėkit kas darosi ties Baltijos ir Minijos sankryža. Iš visos, koks idiotinis sprendimas krovininius automobilius nukreipti per miestą. Mat, kad patogu būtų tiesiai išvažiuoti. Koks idiotizmas...

Tomas

jurininku prospekte prie pat kelio aplamai 2 LOPSELIAI-DARZELIAI!!! ka jus svolociai darot!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS