Įspėja klaipėdiečius: Baltijos prospekte – nauji eismo ribojimai | kl.lt

ĮSPĖJA KLAIPĖDIEČIUS: BALTIJOS PROSPEKTE – NAUJI EISMO RIBOJIMAI

Dėl Baltijos prospekto estakados rekonstrukcijos pavasarį vairuotojų laukia nauji eismo ribojimai. Nuo kovo klaipėdiečiai Baltijos prospektu riedės kitaip – nuo Vilniaus plento Taikos prospekto link reikės važiuoti priešpriešine eismo juosta, kuria ir bus nukreiptas judėjimas.

Klaipėdos savivaldybės specialistai aptarė dvi schemas, numatančias laikinus eismo pakeitimus Baltijos prospekte ir Vilniaus plente. Jas įvertinti ir patvirtinti dar turi Saugaus eismo komisija.

Tačiau jau dabar aišku, kad teks uždaryti Baltijos prospekto ruožą. Dėl to, tikėtina, vairuotojams nepavyks išvengti kamšačių tarp Šilutės plento  žiedinės sankryžos ir Taikos prospekto.

Kol kas planuojame, kad projektas bus baigtas 2023-iųjų birželį.

Kol kas planuojame, kad projektas bus baigtas 2023-iųjų birželį.

Siūloma uždaryti šiaurinę kelio pusę, kurioje įsikūrę daugybė prekybos centrų – tai yra priešinga judėjimo kryptis, nei buvo iki šiol.

Šįkart dėl saugumo bus palikta viena eismo juosta mažiau: vietoj keturių – tik trys.

Jei žiema neužsibus ir darbai prasidės, kaip numatyta, – kovo 15 d., Baltijos prospekte eismas į įprastas vėžes grįš jau gegužės mėnesį.

Iki tol tikimasi išardyti seną ir nutiesti naują šilumos trasą, sutvarkyti inžinerinius tinklus ir išasfaltuoti kelią.

Tačiau Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys įspėjo, kad, net pasibaigus šiems darbams, vairuotojai dar negalės lengviau atsikvėpti.

„Jeigu viskas bus gerai, nuo balandžio 15 d. arba gegužės mėnesio uždarysime ir vieną Vilniaus plento pusę“, – sakė vicemeras.

Tikėtina, kad jau pavasarį Vilniaus plente vairuotojus pasitiks pasikeitęs vaizdas. Planuojama uždaryti Vilniaus plento dalį atvykstant nuo Vilniaus pusės, ties įmone „Klaipėdos pienas“.

Uostamiesčio savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas paaiškino, kaip tai vyks.

Valdas Švedas / Redakcijos archyvo nuotr.

„Eismas Vilniaus plente bus uždaromas ir darbų imtasi tik užtikrinus papildomą transporto arteriją Lypkių gatvėje. Nesinori padaryti analogiškos situacijos kaip Baltijos prospekte ir vienu metu uždaryti visas vienos krypties juostas“, – patikslino V.Švedas.

Baltijos prospekto estakados rekonstrukcija prasidėjo pernai rudenį ir kol kas vyksta sparčiau, nei planuota. Darbai truks mažiausiai porą metų.

„Kol kas planuojame, kad projektas bus baigtas 2023-iųjų birželį“, – vylėsi Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas V.Švedas.

Estakados statyba kainuos 1,6 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Klps

Čia toks grandiozinis projektas už 1.5 mln..? Kai Plungė savo kudra tvarkosi už 3 mln..

Neptūnas

Bus kaip su visais projektais kaina kils darbai nebus baigti laiku, kamščiai neišnyks pvz. Jakų žiedas 3 kartus perpaise juostas pinigus įsisavino situacija nepasikeitė. Viskas tylu gražu

ta prasme

Estakados statyba kainuos 1,6 mln. eurų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS