Išsigandę energijos kainų iš gimnazijos pabėgo maitintojai: dėl to gali prailgti pamokos | kl.lt

IŠSIGANDĘ ENERGIJOS KAINŲ IŠ GIMNAZIJOS PABĖGO MAITINTOJAI: DĖL TO GALI PRAILGTI PAMOKOS

  • 6

Klaipėdos valdžia ugdymo įstaigų valgyklas svarsto nuomoti už vieną eurą per mėnesį. Taip skubama gelbėti nuo mokslų metų pradžios vienos gimnazijos valgykloje nemaitinamų mokinių.

Per ilgąją pertrauką dalis gimnazistų suguža į valgyklą, bet čia traukia savo maisto davinius, atsineštus iš namų. Šildosi juos mikrobangų krosnelėje, arbatą verda kabinetuose, kur yra virduliai. Kiti gimnazistai bėga į parduotuves ir kepyklas.

Nepaisant to, mokiniai neslėpė – jei maitintų valgykloje, būtų gerai, nes iš namų tokio šilto maisto, koks galėtų būti patiekiamas, atsinešti neišeina.

Ąžuolyno gimnazijos valgykla nedirba, konkursą maitinti mokinius laimėjusi įmonė atsisakė dirbti gimnazijoje.  „Vienas argumentas yra didelis nuomos mokestis, nes mūsų gimnazijai taikomas didesnis įkainis kaip miesto centre esančiai mokyklai. Beveik nėra mokinių, kurie gautų nemokamą maitinimą, – šiuo metu turime tik du. Visi bijo padidėjusių energijos sąnaudų – elektros, šildymo“, – vardijo gimnazijos direktorė Vilija Prižgintienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Maitintojai pabūgo elektros kainų, nes visa maisto ruošimo įranga yra elektrinė. Valgykloje elektra tenka šildyti net vandenį. Netekusi maitintojo, gimnazija ieško sprendimų.

„Suderinome, kad galėtų mus maitinti Sendvario progimnazija. Paadrėme virtualią apklausą, turėsime jos rezultatus, ar vaikai norėtų, nes tokiu atveju mums reikėtų valandos pietų pertraukos viduryje dienos, kad spėtumėme nueiti pavalgyti ir nusitęstų, aišku, pamokų pabaigos laikas“, – aiškino gimnazijos direktorė.

Klaipėdos savivaldybė sakė, kad kol kas tokių bėdų kitose mokyklose nekilo, bet nežino, ar ilgam. „Esame gavę kelis pranešimus iš mūsų bendrojo ugdymo mokyklų, gimnazijų, kad maitinimo organizatoriai kelia klausimą dėl tolimesnio sutarčių vykdymo, o kitose mokyklose paprasčiausiai nevyksta konkursai“, – teigė savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Maitintojai grasina netęsti sutarčių, tikina, kad konkursuose nedalyvaus ne tik dėl milžiniškų energijos kainų, bet ir didelių reikalavimų dėl mokinių maitinimo. Tad valdžia pasišovė padėti mokinių maitintojams. Mokyklų valgyklas siūlo nuomoti už vieną eurą per mėnesį.

„Tai padėtų maitinimo organizatoriams. Priklauso, aišku, nuo mokyklos, kokioje miesto dalyje ji yra. Mažinti nuompinigių dydį nuo 200 iki 500 eurų. Čia yra lėšų sutaupymas maitinimo organizatoriui – išlaidų nuomai ir dar atsiranda punktas, kad tuo metu, kai mokykla neveikia, – moksleivių atostogos ir pan., yra galimybė sustabdyti nuomos sutartis“, – sakė Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas.

Mokyklų vadovai nemano, kad tai – nuolaidžiavimas verslui. „Tai nėra nuolaidžiavimas verslui. Tai yra vaikų maitinimas – rūpestis vaikais“, – įsitikinusi V. Prižgintienė.

Ar uostamiesčio mokyklų valgyklos bus nuomojamos už vieną eurą per mėnesį, Klaipėdos taryba spręs rugsėjo 15-ąją. Paskui – dėl maitinimo paslaugos gimnazijoje bus skelbiamas naujas konkursas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

GI

Tuoj jeigu ir veiks valgyklos nebebus kam jose prekintis, nes pietų kaina beveik tokia pat kaip kavinėse.

Tiesa

Policijoje nuo pirmadienio irgi nebus valgyklos , nesidziaukite.

Noriu valgyti

Lyjant lietui , žiemą per sniegą ir ledą bėgti pavalgyti į kitą mokyklą - absurdas. Sakyčiau Policijos valgykla yra arčiau. Ir atstumas nėra keli metrai. Buvusieji maitintojai maitino visai gerai .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS