Įvertinta 2016 metų civilinės saugos būklė | kl.lt

ĮVERTINTA 2016 METŲ CIVILINĖS SAUGOS BŪKLĖ

  • 1

Ekstremalių situacijų komisija rinkosi į pirmąjį šių metų posėdį, kuriame buvo pristatyta 2016 metų Klaipėdos miesto savivaldybės civilinės būklės ataskaita.

Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda reziumavo, kad pernai mieste ekstremalių situacijų nebuvo paskelbta, tačiau fiksuota 13 ekstremalių įvykių: 3 melagingi pranešimai apie padėtus sprogmenis ir 10 atvejų dėl rastų sprogmenų. Reikšmingiausiu radiniu įvardijama 2016 m. balandžio 12 d. statybvietėje prie autobusų stoties rasta 200 kg aviacinė bomba.

Svarbiausi praėjusių metų planai įvykdyti: parengtas suskystintųjų gamtinių dujų terminalo išorės avarinis planas, buvo tęsiamas senų sirenų keitimas naujomis, prisijungta prie gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos. Savivaldybės specialistai ragina gyventojus pasirūpinti, kad mobiliuosiuose telefonuose būtų aktyvuota šios sistemos pranešimų priėmimo funkcija, pagalbos galima kreiptis į savo mobiliojo ryšio operatorius.

Pažymėta, kad itin svarbus prevencinis darbas. Siekiant užkirsti kelią nelaimėms, už civilinę saugą atsakingi Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento specialistai tikrino, ar civilinės saugos reikalavimų laikosi ūkio subjektai. Per 2016 metus vyko 72 ūkio subjektų patikrinimai, pastebėta, kad dauguma įmonių ir organizacijų tam neskiria reikiamo dėmesio, tačiau po pakartotinių patikrinimų situacija dažniausiai gerėja.

Siekiant išvengti nelaimių, svarbi ir Viešosios tvarkos skyriaus veikla. Šio skyriaus specialistai 2016 m. kontroliavo, kaip laikomasi nustatytų draudimų, pvz., draudimo rūkyti Smiltynės miškuose, šventiniu laikotarpiu naudoti pirotechniką Teatro aikštėje. Itin didelis dėmesys pernai skirtas apleistų pastatų ir teritorijų tikrinimui. Tokiose vietose mėgsta lankytis benamiai, kyla gaisrai. Apleistų pastatų ir teritorijų savininkai įpareigoti užtikrinti saugumą, t. y. užsandarinti angas, aptverti teritoriją, kad ten nepatektų pašaliniai asmenys.

Praėjusių metų veiklos rezultatus pristatė ir policijos, ugniagesių bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovai. Išklausius pranešimus nutarta 2016 m. civilinės saugos būklę Klaipėdos miesto savivaldybėje vertinti teigiamai.

Šiuo metu atnaujinamas Ekstremaliųjų situacijų prevencijos priemonių planas. Atsižvelgiant į naujas rekomendacijas buvo atlikta nauja rizikos analizė. Realiausiais pavojais Klaipėdos mieste įvardyti: maksimaliai sustiprėjęs vėjas, uraganas, žmogui pavojingos užkrečiamos ligos, naftos produktų išsiliejimas, pramoninė avarija pavojingame objekte ir gaisras.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Onute

Ar Dūdai už tokį maladiec pasisakymą bus skirta premija?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS