Izraelio kinas – Klaipėdoje | kl.lt

IZRAELIO KINAS – KLAIPĖDOJE

  • 18

Izraelio ambasada, bendradarbiaudama su vietos bendruomenėmis ir švęsdama per 30 metų trunkančius Lietuvos ir Izraelio diplomatinius santykius, daugiau nei trisdešimtyje miestų ir miestelių surengs nemokamus Izraelio filmų seansus.

Retrospektyvą Klaipėdoje atidarys šiandien Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje vyksianti filmo „Blaumilcho kanalas“ (rež. Ephraim Kishon) peržiūra.

1969-aisiais sukurta komedija – kultinis Izraelio kino filmas, pašiepiantis biurokratiją ir kasdienio gyvenimo beprotybę.

Šiemet žiūrovai taip pat galės išvysti fantastinį filmą visai šeimai „Abulelė“ (Rež. Jonathan Geva, 2015) apie berniuko ir mistinės būtybės draugystę. Juk kiekvienam vaikui reikia tikro draugo.

Bus rengiamos ukrainiečių bendruomenėms pritaikytos šio filmo peržiūros su ukrainietiškais subtitrais.

Kadras iš filmo „Pasaulio pakrašty sukite kairėn“.

Romantinių dramų mėgėjams – keturis apdovanojimus Izraelio ir tarptautiniuose festivaliuose pelnęs filmas „Pasaulio pakrašty sukite kairėn“ (rež. Avi Nesher, 2004) apie dviejų į Izraelį atvykusių merginų, indės ir prancūzės, draugystę bei meilės romaną.

Filme taip pat nagrinėjami sunkumai ir netikėtumai, kylantys integruojantis šeimoms iš skirtingų etninių terpių, jų kova su imigracija ir prietarais.

Ankstesniais metais tūkstančiai žiūrovų visoje Lietuvoje, tiek didžiuosiuose miestuose, tiek ir mažesniuose miesteliuose, jau spėjo pamatyti keturiolika Izraelio filmų.

Nemokamus kino seansus planuojama surengti daugiau nei trisdešimtyje teritorijų – ne tik didžiuosiuose miestuose bet ir Varėnoje, Pakruojyje, Jurbarke, Druskininkuose, Nidoje, Zarasuose, Kėdainiuose, Birštone, Alytuje ir kt.

Filmai bus rodomi originalo kalba su lietuviškais subtitrais.

„Izraelio kinas tavo mieste“ seansai Klaipėdoje

Rugsėjo 5 d. 17 val. „Blaumilcho kanalas“, Klaipėdos I. Simonaitytės viešoji biblioteka.

Rugsėjo 20 d. 17 val. „Pasaulio pakrašty sukite kairėn“, Klaipėdos I. Kanto viešosios bibliotekos Pempininkų padalinys.

Spalio 11 d. 17 val. „Abulelė“, Klaipėdos I. Kanto viešosios bibliotekos Pempininkų padalinys.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Anonimas

nustokit nuimdineti minus.plius,tokie apgaileti esat,net bijot teisybes,

jo jo

tylia pamažu židerios šlaiužia atgal i Memeli Dar neužmėršo kap aniems buvo gera kuomet lietuvi mužika skuto smetona papirke ir jo bobos žydės vadovaujami O ir musu valdžialė kaskart milijonus atiduoda nėužka ir žemaitaiciai negal nė vieno blogo žodžio apie anuos pasakyt Visi lietuvia turi šokt pagal ju dudele..Nemokami busimi vergai.Ne kitep. Kuo ne rojus?

nuzmogejamas

Paziurekit,vien zydu pirmininkes neleidimas nugriauti okupantu paminkla jau reiskia zydai palaiko opupantuslietuva okupavus,zydai nepasake ne zodzio del ukrainos okupavima,sita zinia reiskia zydai lietuvos dauguma yra uz kara ,ir dar vinakuras cia rekia ant valstybes,zmoniu,kodel jis neviesina savus nusikaltelius lietuvoje kurie dirbo ir su fasistais kisa mums cia savo kinus,deja jie neidomus,niekas i ju kinus neina,zingeris turejo interviu su Gardonu,zinot buvo nemalonu klausytis,zingeris ne karto neprasbeko apie kara ukrainoje,visa jo tema buvo mama,ir laikrodis,o apie ukrainieciu skausma,netekti ne zodelio,stai ir parodo koki isprusima turi musu seimunas zingeris ,geda,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS