Jakų mokyklos statybos jau beveik įpusėjo | kl.lt

JAKŲ MOKYKLOS STATYBOS JAU BEVEIK ĮPUSĖJO

  • 0

Praėjusių metų pabaigoje prasidėjusios Jakų mokyklos-darželio statybos jau beveik įpusėjo, teigia rangovas. Tik pagerėjus orams bus pradėti aplinkos tvarkymo darbai, vyks vidaus apdaila. Tai pirmoji nauja ugdymo įstaiga Klaipėdos rajone po kelių dešimtmečių pertraukos. Čia bus įrengtos pradinės klasės, darželis. Iš viso ją galės lankyti beveik 100 vaikų.

Žiemą sustoję darbai mokyklos statybvietėje vėl po truputį įsibėgėja. Rangovas sako, kad dėl šaltos žiemos kiek atsilieka nuo grafiko, tačiau jau artimiausiu metu jį žada pasivyti ir darbus vykdyti kaip numatyta. Po maždaug mėnesio prasidės ir pirmieji vidaus apdailos darbai – grindų betonavimas, sienų tinkavimas, o pagerėjus orams ir aplinkos tvarkymas.

„Pirminį rezultatą galime matyti. Rangovas įgyvendinęs jau beveik pusę statybos darbų. Tai džiugina, nes tempas tikrai spartus. Apžiūrėjus statybvietę galime matyti sporto salę, klases, darželio patalpas. Apie šimtas mūsų rajono vaikų pagaliau turės ne tik naują ir modernią mokyklą, darželį, kurie buvo itin reikalingas Jakuose, bet ir sukurtos naujos poilsio bei užuovėjos erdvės“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Mokykloje įsikurs keturios pradinės klasės, kuriose mokytis galės po 15 vaikų. Taip pat dar dvi ikimokyklinio ugdymo grupės ikimokyklinio ugdymo vaikams. Viena iš šių grupių, numatoma vaikams nuo 2 iki 3 metų amžiaus.

Valgyklos zonoje atsiras maitinimo patalpos, virtuvės įranga, sanitarinės ir persirengimo patalpos. Suprojektuota sporto salė, su persirengimo patalpomis berniukams ir mergaitėms, salėje vienu metu numatoma naudoti vedant užsiėmimus iki 15 ugdytinių. Salėje numatoma speciali sportinė danga, kuri leis užsiimti įvairiomis sporto šakomis, bei vykdyti kitus užsėmimus.

„Ši ugdymo įstaiga atitiks visus naujus reikalavimus, bus pritaikyta žmonėms su negalia. Pradinių klasių mokiniams – pietinėje sklypo dalyje įrengsime universalią sporto aikštelę su specialia danga, o žaidimų aikštelė darželinukams bus aptverta ir atskirta nuo kitų erdvių, kad būtų kuo saugesnė. Aikštelėje numatomos pavėsinės, smėlio dėžės, kiti žaidimams skirti įrenginiai“, – teigia administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Projekto vertė kiek daugiau nei 2 milijonai eurų. Jis finansuojamas Savivaldybės ir valstybės lėšomis.

GALERIJA

  • Jakų mokyklos statybos jau beveik įpusėjo
  • Jakų mokyklos statybos jau beveik įpusėjo
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS