Jaunajam verslininkui iš Klaipėdos – pripažinimas | kl.lt

JAUNAJAM VERSLININKUI IŠ KLAIPĖDOS – PRIPAŽINIMAS

Nors 18-metis klaipėdietis Martynas Grigonis tik šiemet baigs mokyklą, tačiau jau dabar jis stebina savo pasiekimais. Apdovanotų geriausių Lietuvos verslo lyderių sąraše – ir Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos abituriento pavardė.

Nors 18-metis klaipėdietis Martynas Grigonis tik šiemet baigs mokyklą, tačiau jau dabar jis stebina savo pasiekimais. Apdovanotų geriausių Lietuvos verslo lyderių sąraše – ir Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos abituriento pavardė.

Įmonės darbuotojai – moksleiviai

M.Grigonis prieš kelis metus įkūrė mokomąją mobiliųjų aplikacijų bendrovę "Noob apps", su kuria tapo Jaunuoju metų CEO (iš anglų kalbos – įmonės vadovas). Taip pat kelis metus iš eilės ji buvo pripažinta geriausia mokomąja moksleivių bendrove Lietuvoje.

Praėjusią savaitę abiturientas buvo iškilmingai apdovanotas Valdovų rūmuose vykusiame Lietuvos verslo lyderių renginyje. Šiemet Jaunojo metų CEO nominacija įsteigta pirmą kartą.

Verslo asų renginys jauniausiam jo dalyviui – dar nepažinta erdvė. Todėl Martynas džiaugėsi praplėtęs akiratį ir sutikęs įdomių asmenybių.

"Su Lietuvos verslo bendruomene bendrauti teko pirmą kartą, turėjau galimybę susipažinti su draugiškais bei veikliais žmonėmis. Patekti į šį uždarą ratą nėra lengva. Be to, šis apdovanojimas skatina ne tik mane, bet ir kitus Lietuvos jaunuolius imtis iniciatyvos ir nebijoti veikti", – įspūdžiais iš sostinėje vykusio renginio dalijosi dvyliktokas.

Daugiau nei kelis darbuotojus, tarp kurių ir Vilius Vaičius, Adomas Žaliauskas, turinčios "Noob apps" vadovas su komanda kuria mobiliąsias aplikacijas, žaidimus ir kitus IT produktus.

Tiesa, visi jos nariai kol kas dar yra moksleiviai. Tačiau tai, pašnekovo teigimu, nekliudo bendrovei skintis kelią Lietuvos verslo rinkoje. Dvejus metus veikianti įmonė yra sukūrusi eilę mobiliųjų programėlių ar jų prototipų ir pelniusi pripažinimą visoje Lietuvoje.

Atnaujinę savo kurtą programėlę "Klausk Herojaus" komandos nariai laimėjo 24 val. programavimo konkursą "Programuoju policijai". Šiuo metu prie duomenų bazės tiesioginę prieigą turi ir ten savo informaciją pildo ne tik Raudonasis Kryžius, bet ir Lietuvos policija.

Skaičiuoja pelną

Veržlūs ir kūrybingi jaunuoliai turi užsakymų, skaičiuoja pelną ir kuria įmonės steigimo planus. Po mokyklos baigimo jiems teks pagalvoti, kokiu būdu bus dirbama toliau.

"Įdirbis – nemažas, todėl nesinori paleisti idėjos vėjais", – sakė būsimasis studentas.

Martynas tikina, kad toks įvertinimas skatina neužsisėdėti ir uoliai judėti tikslo link.

"Noob apps" yra sukūrę tokias programėles kaip "Take me", kuri skirta važiuojantiesiems iš vieno miesto į kitą. Jos pagalba kur kas paprasčiau rasti pakeleivių. Taip pat pilietinę iniciatyvą – aplikaciją, skirtą rinkimų stebėsenai "Žinau, ką renku". Ja galima apskaičiuoti žmogaus politinį aktyvumą", – apie savo veiklos produktus kalbėjo 18-metis Martynas.

Komandą sudaro programuotojai, dizaineriai, projektų vadovai, ieškantys užsakovų bei atsakinėjantys į užklausas.

Anot vadovo, užsakovai šiek tiek nustemba, sužinoję, kad visi bendrovės darbuotojai dar mokosi mokykloje. Tačiau tai, pašnekovo žodžiais, darbui netrukdo.

"Visuomenė liberalėja, be to, dažnai bendravimas vyksta internetu, todėl didelės įtakos užsakymams tai neturi", – aiškino moksleivis.

Susidomėjo dar vaikystėje

Verslas Martyną traukė jau nuo mažų dienų. Vaikinas pripažino, kad kol kas jam tai – nauja sfera, kurią norisi gerai ištyrinėti.

Baigęs dešimtą klasę ambicingas jaunuolis savanoriškai atliko praktiką Vilniuje įsikūrusioje aplikacijų kūrimo kompanijoje "AppCamp". Čia vaikinas pasisėmė daug naudingos patirties savo darbams.

"Atlikdamas praktiką pagalvojau, gal ir aš galėčiau kažką panašaus padaryti? Todėl nedelsdamas pradėjau formuoti komandą. Jos nariai per visą įmonės gyvavimo laiką keitėsi, tačiau dabar branduolys yra susiformavęs. Čia dirba plataus profilio žmonės – nuo programuotojų iki dizainerių", – pasakojo Martynas.

Vaikino teigimu, versle nesėkmės neišvengiamos, tačiau Lietuvoje sukurtos palankios sąlygos kūrybingam jaunimui.

"Noob apps" kuriamos programėlės žmonėms padeda spręsti kylančius klausimus, yra pagalbinio pobūdžio, o žaidimai leidžia atsipalaiduoti, skirti laisvalaikio praleidimui.

"Idėjų generavimo procesas yra labai įvairus, daug skaitome, domimės, siekdami sukurti kuo naudingesnį produktą. Geriausios mintys ateina netikėtai, stebint aplinką. Žinoma, praeina nemažas laiko tarpas, kol išgrynini, suformuoji idėją. Pirmųjų produktų kokybė, palyginti ją su dabartiniais, gerokai skiriasi. Tai rodo, kad patobulėjome, judame į priekį", – pažymėjo jaunasis verslininkas.

Naujais nariais pasipildžiusi komanda greitu metu ketina išleisti ir naujų produktų.

Patirties semsis užsienyje

Gabus vaikinas po mokyklos baigimo Lietuvoje užsibūti neketina. Pašnekovo žodžiais, būtina siekti maksimumo.

Užtikrintas dėl savo apsisprendimo jaunuolis vardijo universitetų pasirinkimus ir sakė Lietuvos aukštąsias mokyklas pasilikęs atsargai.

Programavimą ketinantis studijuoti aštuoniolikmetis mėgins patekti į vieną garsiausių Didžiojoje Britanijoje – Edinburgo universitetą.

"Baigsiu Klaipėdos Ąžuolyno gimnaziją, kurioje mokosi siekiantys, žingeidūs mokiniai, todėl ir toliau noriu studijuoti motyvuojančioje aplinkoje. Nauji žmonės, bendravimas iš tiesų praturtina", – šypsojosi pašnekovas.

Martynas pažymėjo nenorįs apsiriboti viena siaura sritimi, jaunuolis netiki, kad jo ateities verslas bus susijęs tik su IT.

Be to, liepą lietuvių komanda išvyksta į Vokietiją, kur atstovaus mūsų šaliai tarptautinėje mokinių mokomųjų bendrovių konkurse "Company of the Year Competition 2015".

Todėl iki to laiko Martyno ir jo komandos laukia ne tik egzaminai, bet ir intensyvūs pasiruošimo konkursui darbai.

GALERIJA

  • Įvertinimas: Lietuvos verslo lyderių apsuptyje – ir jauniausias renginio nominantas, klaipėdietis M.Grigonis <span style=color:red;>(viduryje)</span>.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

IT

Saunuolis, kaip ir visa komanda!

cha cha

tevas vyriskis, o mama moteriske ;)

cha

o kas tevai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS