Jūrininkai ėmėsi ginti A. Vaitkų ir uostą | kl.lt

JŪRININKAI ĖMĖSI GINTI A. VAITKŲ IR UOSTĄ

Lietuvos jūrinių organizacijų vadovai kreipėsi į Prezidentę, Seimo pirmininką, Premjerą, susisiekimo ministrą ir LRT tarybos pirmininką.

Kreipimąsi pasirašė Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža, Jūrų kapitonų asociacijos pirmininkas Juozas Liepuonius ir asociacijos „Jūros veteranai“ pirmininkas Vytautas Petrulis.

„Jūrinė bendruomenė reiškia susirūpinimą dėl pastaruoju metu viešoje erdvėje skleidžiamos šmeižto kampanijos prieš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją, jos vadovą Arvydą Vaitkų ir visą Klaipėdos valstybinį jūrų uostą“, –teigiama pranešime.

Jūrininkai mano, kad tendencingai formuojama visuomenės nuomonė ir tai kenkia uosto įvaizdžiui, visai Lietuvos transporto sistemai, kelia grėsmę ir šalies nacionaliniam saugumui.

„Klaipėdos valstybinis jūrų uostas dalyvauja intensyvioje konkurencinėje kovoje. Klaipėdos uostas tapo vienu iš pirmaujančių uostų regione - visa tai garsina Lietuvos vardą pasaulyje. Pastaraisiais metais uostas pasiekė geriausius rezultatus per visą savo istoriją, o tai reiškia ir didžiulę naudą Lietuvos valstybei ir jos ekonomikai“, – skelbiama rašte.

Jūrininkai apgailestavo, kad neigiamą nuomonę apie gerai dirbantį Klaipėdos valstybinį uostą formuoja valstybės lėšomis išlaikomas nacionalinis transliuotojas.

„Atsakingai pareiškiame, kad skleidžiama iškreipta informacija apie Uosto direkciją ir jos vadovą kenkia ne tik visai jūrinei bendruomenei, bet ir Lietuvai, kaip jūrų valstybei. Kyla įtarimų, jog sėkmingai dirbančio uosto vadovo pašalinimu gali būti suinteresuoti neskaidrių interesų turintys asmenys“, – svarstė jūrininkai.

Jų teigimu A. Vaitkaus asmeninio indėlio bei Uosto direkcijos dėka, pastaraisiais metais deramai buvo atsigręžta į jūrinę bendruomenę, jūrines tradicijas ir jų išsaugojimą bei puoselėjimą. Ypač tai išryškėjo po Lietuvos saugios laivybos administracijos panaikinimo, ją reorganizavus į Lietuvos transporto saugos administracijos Jūrų departamentą.

„Manome, kad pastaruoju metu vienpusiška ir neigiama, dažnai sutirštinama informacija yra skleidžiama sąmoningai, todėl jausdami atsakomybę, neigiamai vertiname skubotus ir neapgalvotus sprendimus, kurių galimai siekia atitinkamos suinteresuotos pusės“, – savo kreipimąsi baigė Lietuvos jūrininkų organizacijas atstovaujantys asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (61)

Jurininkas kuris nepalaiko Vaitkaus

Kokio velnio sitie nukvake diedai, kapitonai, kuriu dauguma jau pamirso ka reiskia eiti i jura, kisa savo nuomone uz visus jurininkus? Dauguma is jusu esat lietuvos, kaip jurines valstybes pazoras.

to as

ir be manęs rase, Vaitkus su savo pavaldiniais jokių krovinių NEKRAUNA. Uosto direkcija renka rinkliavas už krantines, už laivų įplaukimą, organizuoja konkursus krantiniu tvarkymui..... Už perkrautas tonas reikia dėkoti krovinių kompanijų komercijos skyriams !!!!

Skaititojas

Kiekviena savaite laikrastis ka I daro,kad raso apie ta Vaitku,sumokejo zmogelis pinigeliu.Visi metodai yra geri,kad banditi isgelbeti savo auksini darbovieti,butu mano valia as ir kemsargiui si zmogeli neidarbinau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS