K. Donelaičio aikštės valdininkai nepamiršo | kl.lt

K. DONELAIČIO AIKŠTĖS VALDININKAI NEPAMIRŠO

Dar pernai uostamiestyje gimęs sumanymas sutvarkyti K.Donelaičio aikštę įgyvendintas nebuvo. Esą tam sukliudė biurokratiniai procesai. Viliamasi, kad artimiausiu metu projektas iš pradinio taško turėtų pajudėti.

Dar pernai uostamiestyje gimęs sumanymas sutvarkyti K.Donelaičio aikštę įgyvendintas nebuvo. Esą tam sukliudė biurokratiniai procesai. Viliamasi, kad artimiausiu metu projektas iš pradinio taško turėtų pajudėti.

Pernai, Lietuvai minint 300-ąsias K.Donelaičio gimimo metines, uostamiestyje buvo numatyta sutvarkyti tamsią ir esą nebepatrauklią lietuvių literatūros klasiko vardu pavadintą aikštę, kurioje stovi jam skirtas paminklas.

Akcijos iniciatoriai tikino, kad teritorijoje reikėtų iškirsti senus ir ligotus medžius, įrengti naują apšvietimo sistemą, pakeisti dangą.

Kol kas idėjos įgyvendinti nepavyko. Ji, vieno sumanytojų – skulptoriaus Arūno Sakalausko teigimu, įstrigo dėl biurokratinių kliūčių. Tačiau planų esą nebuvo atsisakyta.

„Su savivaldybe visai neseniai pasirašėme bendradarbiavimo sutartį. Ji labai ilgai gulėjo stalčiuje, ją keletą kartų koregavome“, – atskleidė pašnekovas.

Vasaros pabaigoje planuojama paskelbti atvirą konkursą, kurio metu bus ieškoma projektuotojų aikštės atnaujinimui.

Konkurso dalyviams keliama ne viena sąlyga. Jie turėtų turėti panašių darbų patirties, o svarbiausia, kad planuojant pokyčius aikštėje išliktų lietuvių literatūros klasikui skirta skulptūra bei ligos dar nepakirsti medžiai.

K.Donelaičio aikštės atnaujinimo projektas būtų pristatytas gyventojams ir svarstomas viešai.

Nors konkursas dar oficialiai nepaskelbtas, tačiau, pašnekovo teigimu, žinia apie užgimusią idėją sulaukė susidomėjimo.

„Jau atsiliepė norintieji dalyvauti tokiame konkurse. Yra ir vilniečių, ir žmonių iš Kauno bei Klaipėdos. Manome, kad 5–8 projektai bus“, – dėstė skulptorius.

Pradėjus vystyti K.Donelaičio aikštės sutvarkymo idėją, buvo įkurtas ir specialus fondas, kur žmonės galėjo aukoti pinigus.

A.Sakalausko teigimu, šiuo metu fonde jau sukaupta apie 200 tūkst. eurų. Įvairias pinigų sumas skyrė privatūs asmenys.

Tikimasi, kad išrinkus aikštės atnaujinimo projektą šią veiklą remiančiųjų atsiras dar daugiau. Tiesa, minėti pinigai vilioja ir kitus miestiečius.

Į fondo atstovus kreipėsi naujų rajonų gyventojai, prašantys greta jų namų įrengti skverų ar panašių zonų. Būta ir iniciatyvų nutiesti dviračių taką kopomis nuo Klaipėdos iki Girulių arba tvarkyti skverą, esantį prie Klaipėdos koncertų salės.

„Šiuos siūlymus apsvarstėme su savivaldybės atstovais, aptarėme, ko galėtume imtis“, – paaiškino A.Sakalauskas.

GALERIJA

  • K. Donelaičio aikštės valdininkai nepamiršo
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS