K. Mažeika: matome galimybę drausti verslinę žvejybą Kuršių mariose | kl.lt

K. MAŽEIKA: MATOME GALIMYBĘ DRAUSTI VERSLINĘ ŽVEJYBĄ KURŠIŲ MARIOSE

  • 9

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika sako, kad ministerija mato galimybę riboti verslinę žvejybą būtent tose Kuršių marių vietose, kur vyksta pagrindinė žuvų migracija. Ministras priduria, kad šiose vietose yra numatyta sugriežtinta atsakomybė už žuvų gaudymą.

„Mes matome galimybę riboti arba drausti žvejybą Kuršių mariose, būtent tose vietose, kur vyksta pagrindinė žuvų migracija. Turbūt nėra logiška visose Kuršių mariose uždrausti žvejybą, nes žinome, kad du trečdaliai Kuršių marių priklauso Rusijos Federacijai. Tai būtent prie sienos teritorijos, tam tikruose baruose, kur poveikio pačioms svarbiausioms žuvims, tai yra lašišoms, starkiams, kurių paskutiniu metu matome sumažėjusią populiaciją, tikrai nebūtų, palikti žiotis praplaukimui“, – LRT radijui teigė K. Mažeika.

„Taip pat uosto ekvatorija, jūros vartai, kur vyksta pagrindinė žuvų migracija, matome, kad šiose vietose būtų tikrai logiška, jog verslinė žvejybą nevyktų. Ir taip pat kas yra padaryta, tai padidinta ir sugriežtinta atsakomybė už šių žuvų gaudymą“, – pridūrė aplinkos ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kontis

Giriatės kiek mūsų daug,kokie mes vieningi tai ir išgaudėt visa žuvi savo meškerkočiais,o dabar rėkiat kad visi kalti nuo ministro iki verslininku....

taigi

Gal užteks politikuoti, trisdešimt metų "geri politikai" nieko nedarė, dabar Mažeika kaltas- buduliai jūs buduliai :)

Tokiw kaop mazeikia

ir tokie pat kiti parlamentaro seimo buduliai senai turejo buti sujesti muses lervomis kabant ant esafotu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS