A. Kalniui savivaldybei grąžinus 7,5 tūkst. eurų, teismas patvirtino taikos sutartį | kl.lt

A. KALNIUI SAVIVALDYBEI GRĄŽINUS 7,5 TŪKST. EURŲ, TEISMAS PATVIRTINO TAIKOS SUTARTĮ

  • 11

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai antradienį patvirtino pareiškėjų Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos mero Antano Kalniaus sudarytą taikos sutartį. Šis sprendimas priimtas po to, kai politikas savivaldybei grąžino 7,5 tūkst. eurų, kuriuos anksčiau gavo kaip kompensaciją už neva patirtas išlaidas, einant tarybos nario pareigas.

Kaip teigiama Klaipėdos apylinkės teismo pranešime spaudai, taikos sutartimi prokuratūra, siekdama išvengti teisminių ginčų dėl Kretingos rajono savivaldybės A. Kalniui išmokėtų 7 541,61 euro, kurie jam buvo išmokėti kaip išlaidos, patirtos jam 2019–2023 m., vykdant tarybos nario pareigas, sugrąžinimo į savivaldybę, susitarė, jog A. Kalnius po taikos sutarties sudarymo į Kretingos rajono savivaldybės biudžetą grąžins minėtą sumą pinigų, kurie jam buvo išmokėti kaip išlaidos, patirtos jam 2019–2023 m., vykdant tarybos nario pareigas.

Šią sumą A. Kalnius įsipareigojo sumokėti ne vėliau kaip per 6 mėnesius, skaičiuojant terminą nuo taikos sutarties sudarymo dienos.

„Teismo nutartis, kuria patvirtinta šalių taikos sutartis, turi teismo galutinio sprendimo galią ir šalys netenka teisės kreiptis į teismą iš naujo tais pačiais pagrindais, dėl to paties dalyko ir tarp tų pačių asmenų“, – teigiama teismo pranešime. Ši teismo nutartis yra neskundžiama ir įsiteisėja nuo jos priėmimo dienos.

Praėjusių metų rudenį iniciatyvos „Skaidrinam“ autoriams paviešinus Kretingos savivaldybės tarybos narių išlaidas, paaiškėjo, kad praėjusią kadenciją visas iš savivaldybės gautas tarybos nario veiklai vykdyti skirtas išmokas A. Kalnius panaudojo kurui – bendra jų suma siekė 9,4 tūkst. eurų. Ir nors politikas atsiskaitinėjo vienintele kredito kortele, abejonės kilo dėl to, kad didesnius kiekius kuro jis pylėsi savaitgaliais.

ELTA primena, kad pavasarį visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

mhm

vagis atidavė, ką pavogė, todėl vagis jau nebe vagis...

Masiulis

Aš taip pat grąžinau dėžutę nuo brendžio, išleiskite mane, niekšai...

шарапов

вор должен сидеть в тюрме
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS