Kapitonui A. Aleknai – paskutinė darbo diena: vadovai dėkojo už indėlį į uosto veiklą | kl.lt

KAPITONUI A. ALEKNAI – PASKUTINĖ DARBO DIENA: VADOVAI DĖKOJO UŽ INDĖLĮ Į UOSTO VEIKLĄ

  • 5

Šiandien Klaipėdos uosto kapitonui Adomui Aleknai paskutinė darbo diena – aštuonerius metus atidavęs ypatingai atsakingam darbui, kapitonas pasirinko naują gyvenimo etapą. Tarp daugybės iššūkių kapitono darbe – į uostą įvestas vienas didžiausių konteinerinių laivų pasaulyje. Uosto direkcijoje Adomas Alekna dirbo nuo 2005 metų.

„Buvo labai malonu dirbti su šiuo kolektyvu ir džiaugiuosi, kad tiek daug padaryta uoste. Prieš penkioliką metų galėjome tik svajoti apie tokių parametrų laivus, kokie dabar atplaukia į uostą ir apie tokį laivybos intensyvumą. Bendras visų Uosto direkcijos padalinių darbas davė įspūdingų rezultatų ir tikiu, kad ateityje, atlikti visi numatyti uosto tobulinimo darbai, dar labiau sustiprins mūsų uosto konkurencingumą. Linkiu visiems sėkmingų darbų“, –atsisveikindamas su Uosto direkcijos kolektyvu sakė į pensiją išeinantis Uosto kapitonas A. Alekna.

„Mūsų kolektyvas ir visa uosto bendruomenė nuoširdžiai dėkoja svarbiausiam žmogui uoste – kapitonui A. Aleknai, kuris labai daug savo laiko atidavė šiam darbui ir čia paliko gilų pėdsaką bei didelę dalį savęs. Per tą laikotarpį padaryta išties labai daug. Bandžiau suskaičiuoti, kiek jis, kartu su komanda, iš viso įvedė į uostą laivų – ir tai yra apie 100 tūkstančių. Kad ir kaip nenorėjome atsisveikinti su kapitonu, tačiau įkalbėti toliau likti darbe, gaila, bet nepavyko. Ačiū už visus sprendimus ir viską, kas padaryta šiuo laikotarpiu. Linkime kapitonui didelės sėkmės, sveikatos ir atrasti gyvenime dar daug gražių dalykų“, – uosto kapitonui dėkojo Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

Per aštuonerius metus, kai uosto kapitonu buvo A. Alekna, Klaipėdos uoste įvyko esminių permainų – uostas atsivėrė milžiniškiems laivams, uostą išgilinus iki 15 m, pasiekus 13,8 m grimzlę. Pirmą kartą per visą uosto istoriją į Klaipėdą saugiai buvo priimtas vienas didžiausių konteinerinių laivų pasaulyje – 400 m. ilgio ir 59 m pločio laivas „MSC Ingy“. Šiais metais Klaipėdos uostas žengė dar vieną žingsnį – tapo vienu iš nedaugelio Europos jūrų uostų, kur laivus locmanai gali vesti ir nuotoliniu būdu.

A. Alekna 25 metus dirbo bendrovėje „Lietuvos jūrų laivininkystė“ ir 25 metus plaukiojo į jūrą, iš jų tryliką metų dirbo kapitonu. Uosto direkcijoje A. Alekna dirbo nuo 2005 metų rudens, ėjo uosto kapitono pirmojo pavaduotojo bei Laivų eismo tarnybos viršininko pareigas. Vėliau tapo uosto kapitonu.

A. Alekna – ketvirtasis nepriklausomos Lietuvos uosto kapitonas. Jo pirmtakai – Liudvikas Stulpinas, Nikolajus Severinčikas, Viktoras Lukoševičius.

Nuo šiol laikinai Klaipėdos uosto kapitono pareigas eis Uosto kapitono pavaduotojas Eduardas Ringis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Valdas

Pagarbos vertas žmogus, tikras Kapitonas! Bus nelengva po tokios intensyvios veiklos ramiai gyventi. Linkiu visokeriopos sėkmės Jums kapitone!

Jūra

pelninga vieta ilgai tuščia nebūna.

klp

Šunys loja-karavanas eina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS