Karantinas mokiniams – ne kliūtis: subūrę virtualų ansamblį užgrojo žinomą kūrinį | kl.lt

KARANTINAS MOKINIAMS – NE KLIŪTIS: SUBŪRĘ VIRTUALŲ ANSAMBLĮ UŽGROJO ŽINOMĄ KŪRINĮ

  • 9

Šią savaitę Lietuvoje paskelbus karantiną meno mokyklos mokiniai kibo į darbus pasitelkdami virtualias šių laikų priemones. Nuotoliniu būdu subūrus instrumentinį ansamblį, nuskambėjo daugeliui gerai žinomas muzikinis kūrinys – „Kariškas vaizdelis“, kadaise atliktas tarpukario estrados pradininko Danieliaus Dolskio.

Pozityvia žinia šiuo šaliai nelengvu laikotarpiu socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje viešoje grupėje „Mūsų Palanga“ pasidalijo Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus. „Nuotaikos pakėlimui! Palangos S. Vainiūno meno mokyklos mokiniai mokosi online. Pagarba mokytojui Raimondui Žiliui!“, – rašė politikas pridurdamas, kad taip pajūrio mieste atrodo nuotolinis darbas su mokiniais karantino sąlygomis.

„Mere, jūs – šaunuolis! Panikos skleisti tarp žmonių nereikia“, – po pasidalytu įrašu komentavo Rimantas. Kiti internautai negailėjo pagyrų kūrinio atlikėjams bei tarstelėjo, kad norėtų pamatyti ir daugiau tokio pobūdžio virtualių užsiėmimų.

Originalų J. Guoerrero kūrinį „Kariškas vaizdelis“, kurį tarpukariu yra įdainavęs legendinis estrados pradininkas D. Dolskis, susibūrę į ansamblį ir mokydamiesi nuotoliniu būdu atliko penki skirtingų klasių minėtos meno mokyklos mokiniai.

Bendromis pastangomis padedant mokytojui R. Žiliui sukurtą rezultatą ketvirtadienį pasidalijus „YouTube“ platformoje, jau išgirdo daugiau kaip trys su puse tūkstančio klausytojų.

 

 

Primename, kad kovo 16 dieną šalyje paskelbus karantiną, jis tęsis iki kovo 30-osios. Tačiau jau kitą savaitę Vyriausybė turės spręsti, kuriam laikui jį pratęsti.

Švietimo ministerija kartu su Nacionaline švietimo agentūra pateikė mokykloms siūlymus ir rekomendacijas, kaip vykdyti nuotolinį mokymą, jei dėl koronaviruso grėsmės įvestas karantinas tęsis ilgiau nei dvi savaites.

Pasak ministerijos, rekomendacijose siūlomos nuotolinio mokymo priemonės, elektroninių šaltinių, kuriais gali naudotis mokiniai ir mokytojai, sąvadą. Taip pat parengta ir nuolat pildoma skaitmeninio mokymo bazė su mokymosi aplinkomis, metodine medžiaga, mokymo priemonėmis ir kita mokykloms svarbia informacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Rex

Jėga,visiems linksmiau

Vaikai šaunuoliai,

kiek gali per metus atostogauti direktoriai, kur žiūri švietimo skyrius?

Viole

Šaunuoliai!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS