Karklės festivalyje – maisto tiekėjų pažeidimai | kl.lt

KARKLĖS FESTIVALYJE – MAISTO TIEKĖJŲ PAŽEIDIMAI

  • 1

Savaitgalį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Klaipėdos departamento specialistai patikrino visas 23 maistu prekiavusias vietas festivalyje „Karklė 2023“. Vienam maisto tiekėjui į pastabas nesureagavus ir neištaisius pažeidimų pritaikytos administracinės priemonės.

Pasak VMVT Klaipėdos departamento direktoriaus Antano Baužos, beveik visi maisto tiekėjai minėtam renginiui pasiruošė atsakingai.

Didelė dalis verslininkų geranoriškai sureagavo į inspektorių pastabas: atsivežė trūkstamą šaldymo įrangą, patiesė tvarkingą grindų dangą, įsigijo trūkstamų priemonių higienai palaikyti.

„Vis dėlto vienas tiekėjas nepaisė draudimo nenaudoti patiekalų gamybai pasenusių žaliavų, todėl dėl kitų higienos ir atsekamumo pažeidimų įmonei bus skirta bauda. Tokios masinio susibūrimo vietos ypač vasaros metu yra pavojingos dėl didelės rizikos išplisti protrūkiams. Tad ir toliau didesnį dėmesį skirsime maisto tiekėjų priežiūrai renginiuose ar kitose žmonių susibūrimų vietose, kurių pajūryje šiuo metu tikrai gausu. Tačiau labiausiai tikimės, kad maistą tiekiantys ir juo prekiaujantys asmenys visuomet stengsis atsakingai laikytis jiems nustatytų reikalavimų. Juk pirmasis ir svarbiausias jų vertintojas ir „inspektorius“ – tai vartotojas, prieš kurį turėtų būti jaučiama didžiausia atsakomybė“, – tikino A. Bauža.

Prekyba maistu festivalyje vyko iš laikinų įrenginių ir mobilių priemonių. Inspektoriai vertino prekybos vietos įrengimą – bendrą higieną, įrangą, produktų galiojimo terminus, laikymo temperatūrą ir pan.

Taip pat buvo tikrinama, ar laikomasi produktų atsekamumo, ar pateikiami maisto produktų įsigijimą patvirtinantys dokumentai, kita tai patvirtinanti informacija.

Pranešimų iš šventės dalyvių dėl maisto saugos ar higienos pažeidimų festivalio metu VMVT specialistai negavo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klientas

Sąžinė yra geriausias kontrolierius!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS