Karlskronos skveras vilioja benamius | kl.lt

KARLSKRONOS SKVERAS VILIOJA BENAMIUS

Uostamiestyje ir toliau siaučia benamiai. Praėjusią savaitę ankstų rytą į darbus skubėję klaipėdiečiai Karlskronos aikštėje išvydo neįprastą vaizdą. Kone miesto širdyje laikiną prieglobstį susirentė benamiai.

Klaipėdiečių akys užkliuvo už ant suoliuko patogiai susirangiusio, miegančio žmogaus.

Aplink jį mėtėsi šiukšlės, plastikiniai maišeliai, kartono dėžės ir maisto atliekos.

Pasirodo, įsikurti reprezentacinėje miesto erdvėje panoro du socialiai remtini asmenys.

Vaizdą įamžinę klaipėdiečiai suskubo juo pasidalyti socialiniuose tinkluose.

"Vieną jaukiausių senamiesčio vietų – Karlskronos skverą šią vasarą okupavo "naujakuriai". Dienas jie leidžia ant suoliukų po medžiais. Ten jie maitinasi, palieka maisto atliekų. Turbūt ir utėlių. Tualetas kartu su miegamuoju – artimiausiuose krūmuose", – feisbuke viešai piktinosi klaipėdietė.

Uostamiesčio savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis sakė, kad šie asmenys viešosios tvarkos prižiūrėtojams žinomi.

"Buvome nuvykę į vietą, aikštėje buvo įsitaisę du benamiai. Kad būtų patogiau miegoti, jie buvo prisinešę kartoninių dėžių. Pasiūlėme jiems socialinę pagalbą, tačiau žmonės jos kategoriškai atsisakė", – kalbėjo S.Valiulis.

Pasak poskyrio vedėjo, vienas benamių tikino neseniai išėjęs iš įkalinimo įstaigos, tad neturi nuolatinės gyvenamosios vietos.

Žmogus dažniausiai nakvoja arba mieste, arba garaže, tačiau netrukus planuoja išvykti į Vokietiją, kur gyvena jo sesuo.

Poskyrio vedėjo teigimu, žmonės buvo sudrausminti ir nedelsdami pasišalino.

Šiuo metu aikštė jau sutvarkyta, tačiau, siekiant išvengti panašių situacijų, teritoriją ir toliau stebės viešosios tvarkos specialistai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Gyventoja iš arti

Nejuokaukite , niekas medžių nesiruošia kirsti , o ir gyventojai neleistų . Tai jaukiausias senamiesčio kampelis - visada pilnas žmonių ( buvo). Tiesa , po rekonstrukcijos - kiek sugadintas. Suoliukai sustatyti į vieną eilę , fontano vanduo taškosi aplink .Prieš prikišant nagus atnaujintojams buvo - gražiau.

Turbūt numatyta

čia medžius kirsti kad toks straipsnis sukaltas?

Lile

Tie benamiai vasarą nenori į nakvynės namus. Jiems patinka būti smirdinčiais, tingi nusimaudyti. Vienintelė pagalba, kurios neatsisakytų, tai pašalpa. Prieš porą metų mačiau, kaip vienas toks pasikėlęs žaizdotą koją plovėsi fontane aikštėje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS