Kartenos slaugos ligoninėje koronavirusas nustatytas pacientui | kl.lt

KARTENOS SLAUGOS LIGONINĖJE KORONAVIRUSAS NUSTATYTAS PACIENTUI

Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje koronavirusas nustatytas senyvo amžiaus pacientui, antradienį pranešė Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

„Rizikos grupėje esantis pacientas Kartenoje slaugytas nuo praėjusių metų lapkričio pabaigos. Jį planuota perkelti į paliatyviąją slaugą, todėl prieš tai buvo paimtas mėginys dėl koronaviruso bei buvo sulaukta teigiamo rezultato. Asmuo jau yra pervežtas į Klaipėdos universitetinę ligoninę“, – feisbuke rašė meras.

Jo teigimu, slaugos ligoninėje yra 28 pacientai, kurie šiuo metu tikrinami dėl koronaviruso, taip pat tikrinami ir ligoninės darbuotojai.

„Personalui mėginiai buvo paimti ir prieš savaitę. Visi jie buvo neigiami. Tiesa, tąkart koronavirusas buvo patvirtintas vienai ligoninės darbuotojai, tačiau ji turėjo nedarbingumą ir jau mėnesį ligoninėje nedirbo“, – teigė A. Kalnius.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai, anot mero, šiuo metu vykdo epidemiologinį tyrimą, taip pat su ligoninės vadovais sprendžia dėl personalo izoliavimo, srautų atskyrimo bei imasi kitų reikalingų veiksmų.

Lietuvoje koronavirusas iki šiol nustatytas 1344 žmonėms, 44 asmenys mirė, 536 pasveiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tai

Kiek ten higienos pasų, 28 ?

nuomonei

kodel valytojos,o ne daktarai,kurie laksto per kelias ligonines?zidiniai tik ligoninese,slaugos namuose.nemanau,kad valytojos begioja per visas istaigas.o daktareliai taip

Nuomonė.

Tai parodo ,kad nėra reikiamos tvarkos tokiuose slaugos namuose,ar ligoninėse.Ju darbuotojai nepripažysta viruso.Manau tai daugiausia valytojos,turinčios žema intelektą ir viska neigiančios.Juk ligoniai neišeina i gatvę.Tokias darbuotojas ,kurios užkrečia kitus tik baudomis pamokinti ir paskelbti spaudoje.Kodėl, žmogus turi per aplaidumą mirti kančiose?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS