Kebli situacija Klaipėdos senamiestyje: malšins ženklų chaosą | kl.lt

KEBLI SITUACIJA KLAIPĖDOS SENAMIESTYJE: MALŠINS ŽENKLŲ CHAOSĄ

Klaipėdos senamiestyje bus bandoma išspręsti gausybės čia esančių kelio ir kitokių ženklų, apšvietimo ir kitų panašių objektų rebusą. Pastebima, kad šiuo metu kai kur stovintys ženklai sudėlioti nelogiškai, akį rėžia ir jų perteklius.

Chaotiškai padėčiai Klaipėdos senamiestyje spręsti sudaryta speciali darbo grupė, kurioje – savivaldybės administracijos, transporto, gatvių apšvietimo, miesto įvaizdžio specialistai ir senamiesčio gyventojų bendruomenės atstovai.

Grupei vadovaujantis Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis teigė, kad darbo grupės nariai jau ne vieną kartą lankėsi senamiestyje, vertino čia susidariusią situaciją.

"Darbo čia tikrai netrūksta", – apibendrino A. Dobranskis.

Per tiek metų visko pristatyta labai daug, todėl tikrai yra maišaties. Turime atrasti, sudėlioti sistemą.

Pašnekovo teigimu, dėmesys atkreipiamas į šioje miesto dalyje esantį kelio ir kitokių ženklų perteklių, kai kur užfiksuota nelogiškų atvejų, pavyzdžiui, netoliese stovintys ženklai prieštarauja vieni kitiems.

Pabrėžiama, kad Klaipėdos senamiestyje yra pastatyta daug automobilių eismą draudžiančių kelio ženklų, gyventojų dar vadinamų "plytomis".

Tai, kaip jie dabar sustatyti, anot savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo, atrodo nerimtai, todėl bus bandoma spręsti šią situaciją ieškant galimybių ženklus perkelti ant namų.

Akcentuojama ir jau senokai žinoma gatvių bei namų ženklinimo problema, kurios kol kas išspręsti nepavyksta, – senamiestyje sumontuotos lentelės skiriasi, netrūksta ir įvairių namų numerių ženklinimo variacijų.

"Per tiek metų visko pristatyta labai daug, todėl tikrai yra maišaties. Turime atrasti, sudėlioti sistemą", – nurodė pašnekovas.

Pasak A. Dobranskio, sutarta, kad senamiestyje turi būti montuojamos raudonos lentelės su gatvės pavadinimu ir tamsus namo numerio ženklas.

Dėmesys atkreipiamas ir į gatvių apšvietimo situaciją. Šioje srityje, pasak pašnekovo, taisytinų dalykų taip pat yra.

Pastebėta ir tokių nesusipratimų, kai apšvietimo stulpai stovi ne vietoje, pavyzdžiui, pėsčiųjų tako viduryje.

Ši darbo grupė neketina rengti jokių galimybių studijų ar panašių dokumentų.

Anot A. Dobranskio, problemas, aptarus su specialistais, norima spręsti kuo greičiau, esamuoju laiku.

"Įgyvendintų dalykų jau yra. Ženklų jau apmažėję", – tikino pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

X

Etiketas- visiems privalomos elgesio taisyklės. Na pasakykite, viešoje vietoje (neviešame tualete) atvirai nusiš...i ar gėda ar sąžinės reikalas?

degalu pirkejas

jus pradzioje ideotu gauja rodyklius i desine grazynkite ten kur stovejo , juk jus svolociai apsunkinot eisma , juk del jusu ideotu reikia stoveti kaz ko laukti kai glima drasiai i desine vazioti Ar jums zmones patinka kaz ko laukti ? ar gerai buvo su rodikliais ?

Kas žino?

Už senojo "Žveju baro" yra mažytis skverelis rožėmis apsodintas. Ant kiekvieno jo kampo stovi po ženkla-rodykle su gatveliu pavadinimais. O ant vieno kampo dar ir ženklas, kad šuneliams gamtinius reikalus ten nevalia atlikti. Tai pagal tas komisijas ir tarybas per daug ten ženklu ar visai normaliai? O gal dar reikėtu ir eisma draudžiančio ant kokio kampo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS