Keleivių terminalui – pabaigos terminas | kl.lt

KELEIVIŲ TERMINALUI – PABAIGOS TERMINAS

Prie vadinamojo ligoninių miestelio keleivių persėdimo terminalo įrengimas beveik pasiekė finišo tiesę. Darbų liko nedaug, planuojama, kad jie truks dar vieną mėnesį.
Aikštelėje prie ligoninių miestelio šiandien bus pradėti paskutiniai asfaltavimo darbai. Vėliau ketinama braižyti linijas, tvarkyti aplinką.

"Jei artėjame prie pabaigos. Procesas dar truks dvi savaites. Viską norime užbaigti iki šalčių. Manau, kad spėsime", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Išbraižius linijas, bus aptverta aikštelė, pastatyti pakeliamieji užtvarai, parkomatas, prie kurio prilietus autobuso elektroninį bilietą pasikels užtvaras.

Aikštelėje bus pastatyti ir dviračių stovai bei konteineriai. Technikos įsigijimu rūpinosi viešoji įstaiga "Klaipėdos keleivinis transportas".

"Konkursai yra įvykę. Laukiame, kol aikštelėje bus išbraižytos linijos. Tada statysime tvorą, parkomatą. Kiek anksčiau, nei planuota, bus įrengti dviračių stovai. Tai padarysime jau penktadienį", – komentavo viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Pasak įstaigos vadovo, visi darbai vyksta pagal planą. Pirmasis keleivių persėdimo terminalo įrengimo etapas turėtų būti baigtas per spalį. Jo įgyvendinimui skirta 500 tūkst. litų.

Pirmojo etapo metu bus sutvarkyta automobilių stovėjimo aikštelė: perbraižytos jos linijos, suremontuoti šaligatviai, įrengta 20 paprastų dviračių stovų ir 10 jų saugojimo konteinerių. Pastaroji paslauga bus mokama.

Specialistai nutiesė komunikacijas, kurios reikalingos, kad būtų galima įrengti elektromobilių įkroviklius. Juos sumontuoti ketinama per antrąjį darbų etapą. Taip pat jo metu bus pastatytas keleivių laukimo paviljonas.

Įrengus keleivių persėdimo terminalą, tikimasi, kad daugiau gyventojų pradės naudotis viešuoju miesto transportu. Žmonės iki terminalo galės atvažiuoti savo automobiliais, palikti juos ir persėsti į miesto autobusus ar maršrutinius taksi.

Planuota, kad iš pradžių automobilių stovėjimo aikštelė bus nemokama. Tačiau vėliau mašinas nemokamai statyti galės tik tie vairuotojai, kurie turės įsigiję terminuotąjį viešojo transporto bilietą. Kitiems teks sumokėti simbolinį mokestį.

Tai pirmasis keleivių persėdimo terminalas ne tik Klaipėdoje, bet ir Lietuvoje. Ateityje tokį numatoma įrengti ir pietinėje miesto dalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

be automobilio

O pėstiesiems ar bus leidžiama įeiti į ligoninių teritoriją be atlygio? Jeigu ne, kiek kainuos ligonio įėjimas, kiek lankytojo ir kiek poliklinikų paciento? Gal bus taikomos nuolaidos, pvz. pensininkams?

skaitytojas

Kiek reikia tureti sazines, imti is ligoniu, kurie atvyksta ne baliavoti o gydytis, arba lankyti ligoniu. Nei vienas nezino kiek uztruks vizitas i gydimo istaiga, kokia ligonio bukle, bet jums labiausai rupi PARKOMATAS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS