Kelyje į neriją – automobilių spūstys | kl.lt

KELYJE Į NERIJĄ – AUTOMOBILIŲ SPŪSTYS

Savaitgalį poilsiautojams plūstelėjus į Neringą, susidarė automobilių spūstys prie keltų į Smiltynę. Kelių policijos biuro pareigūnams teko tramdyti gudruolius, kurie tikėjosi į keltą patekti net pažeidinėdami kelių eismo taisykles.

Fiksuoti rekordai

Šventinį savaitgalį vyko renginys Juodkrantėje. Todėl iš anksto prognozuota, kad norinčiųjų persikelti per marias skaičius bus didžiulis.

Šeštadienį keltininkai dirbo iki trijų nakties, kol pargabeno visus norinčius grįžti atgal į žemyną. O sekmadienį didysis automobilių srautas iš Kuršių nerijos baigėsi apie 22 valandą.

Į vieną keltą telpa 35 lengvieji automobiliai.

Per tris dienas, penktadienį–sekmadienį, iš Klaipėdos į Smiltynę buvo perkelta 35 tūkst. keleivių, o automobilių – 6,6 tūkst.

Palyginti su kitais vasaros savaitgaliais, keleivių buvo du kartus daugiau, o automobilių – triskart daugiau nei įprasta. Vien šeštadienį naujojoje perkėloje keltininkai atliko 114 reisų.

„Kvietėmės ir policiją, kad truputį pagelbėtų, nes kilo šiokių tokių nesusipratimų. Buvo “šiltas„ savaitgalis“, – neslėpė Smiltynės perkėlos vadovas Darius Butvydas.

Nubaudė 19 pažeidėjų

Automobilių eilės Minijos gatvėje nusidriekė kone porą šimtų metrų, todėl eismą teko reguliuoti policijos ekipažui.

Pasak Klaipėdos kelių policijos biuro viršininko Ramūno Šideikio, nekantraujantieji patekti į keltą gudravo ir net mėgino kirsti dvigubą ištisinę liniją.

„Dauguma tokių pažeidėjų – leidimus į Neringą turintys žmonės. Jie įsivaizdavo, kad turėdami leidimą nemokamai persikelti keltu gali daryti kelių eismo taisyklių pažeidimus“, – stebėjosi R.Šideikis.

Minijos gatvėje budėjęs policijos ekipažas sustabdė ir už ištisinės eismo linijos kirtimą protokolus surašė net 19 pažeidėjų.

Piktinosi eile

„Tokie leidimai išduodami vadinamiesiems Neringos gyventojams. Tačiau paaiškėjo, kad iš 19 pažeidėjų realiai Neringoje gyvena tik vienas vairuotojas. Kiti pažeidėjai buvo tik deklaravę gyvenamąją vietą kurorte, o realiai gyvena Kaune ar Vilniuje“, – pasakojo R.Šideikis.

Dauguma tokių kelių erelių vairavo prabangius ir naujus automobilius.

„Pareigūnai išklausė nepatenkintų vairuotojų priekaištų, kad jie turi laukti bendroje eilėje“, – tikino Kelių policijos biuro viršininkas.

Policijos pareigūnai primena, kad vasaros laikotarpiu uostamiestyje bus rengiami įvairaus pobūdžio reidai, kurių metu pareigūnai tikrins ne tik vairuotojų blaivumą, bet ir žada bausti chuliganiškai vairuojančius vairuotojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nesvarbu

Pastatytų tiltą iį Neriją, ir problemų nebeliktų ir net nekiltų. Kiek žmonės turės kankintis su tais keltais ir dusti karštyje? Ar dar ir dabar ponai galvoja, kad gražusis gamtos kampelis tik jiems priklauso? Kaip ir su tais, kurie turi (neaišku, iš kokių pinigų), naujus automobilius. Galvoja, kad turi naują mašiną, tai kelių eismo taisyklių jiems laikytis nereikia. Na, apgailėtini žmonės. Šaunuoliai policininkai. Bausti, bausti ir dar kartą bausti mandruolius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS