Kūčių vakarienė – ne namuose, o restorane: vieni smerkia, kiti – veržiasi | kl.lt

KŪČIŲ VAKARIENĖ – NE NAMUOSE, O RESTORANE: VIENI SMERKIA, KITI – VERŽIASI

  • 23

Nors dauguma įsitikinę, kad Kūčios – šeimos šventė, sutinkama namie, Palangoje per jas žmonių netruks. Kasmet vis populiaresnės užsakomosios Kūčių vakarienės. Kai kurie tokias vakarienes rengiantys restoranai jau sausakimši, praneša LNK.

„Iš pirmo žvilgsnio gali susidaryti toks įspūdis, kad renkasi vieniši žmonės sutikti, tačiau realybėje tai anaiptol neatsispindi. Pastebim, kad ateina poros, šeimos, artimieji. Paprasčiausiai, manau, juos visus vienija bendras noras nebeskirti tiek daug laiko pasiruošimui ir tvarkymuisi po to“, – teigė Sanatorijos rinkodaros vadovė Rasa Burbė.

Restoranai jau dėlioja ir kokie Kūčių valgiai ant stalų guls.

„Mūsų restoranas labai išsiskiria įdomesniais užkandžiais, žinoma, daug žuvies patiekalų. Bet tokie gal… na, ne silkė, bet otas, rizotas“, – su meniu trumpai supažindino R. Burbė.

Prieš septynerius metus pirmasis Kūčių vakarienes pradėjęs rengti žuvų restoranas pripažįsta nė nesitikėjęs, kad jos taps tokios populiarios.

„Tą vakarą darom uždarą. Bandom parduot iš anksto ir visada pavyksta. Šiandien dienai mes jau neturim nė vienos vietos. Šiais metais, pavyzdžiui, mes turim vieną stalą vienuolikos žmonių, kitą – dvylikos. Jie ar iš užsienio grįš, ar ką, namuose nespėja ar nenori. O šiaip ir po du, ir po keturis žmones, tiesiog žmonės. Gal ne jaunimas, sakyčiau“, – sakė restorano savininkė Rūta Sakalauskienė.

Visgi iš pradžių buvo nemažai skeptikų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mums verslo prasme pasiteisino. Žmonės patys pasirenka. Negali žmogaus priversti ateiti ar neiti. Vienas smerkia, kitas nori. Mes tiesiog gražiai, tvarkingai padarom tradicinius patiekalus, nes, kaip pastebėjau, žmonės daro ir lašišas – tokių mes nedarom. Mes jau stintą, žiobrį, tuos pačius grybus džiovintus, burokėlius, kūčiukus“, – pasakojo R. Sakalauskienė.

Kūčių vakarienė žmogui Palangoje kainuos nuo 30 iki 50 eurų. Nemažai tautiečių kurorte turi ir antrąjį būstą, tad prie Kūčių stalo sės namie. Tarp tokių populiaru valgius ne gaminti, o užsisakyti. Kūčioms ir Kalėdoms nemažai ir viešbučių rezervuota – iki 60 proc. kambarių.

„Palanga siūlo, kad yra ir apgyvendinimas, ir vakarienė už tą pačią kainą, kad pritraukti kuo daugiau svečių į Palangą, kad svečiai galėtų kuo labiau pasimėgauti“, – sakė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Laura Taučiūtė.

Nakvynę su vakariene galima rasti ir už 130 eurų, ir dukart brangiau.

Naujųjų sutiktuvės į Palangą jau tradiciškai pritraukia dar daugiau žmonių. Kai kurie viešbučiai Naujiesiems yra rezervavę net 90 proc. kambarių. Verslininkai pastebi, kad dalis žmonių į kurortą atvyksta ir ilgiau pabūti.

Nebūtinai eiti į restoranus. Čia pasaka, užtenka prie jūros nueiti, saulė šviečia ir tu jautiesi kaip danguj.

„Tas klientų tipas, kurie pasirenka atvykti šventiniu laikotarpiu, tai jie paprastai renkasi ir Kūčių, ir Kalėdų, dažnai ir Naujųjų metų periodą“, – teigė  Sanatorijos rinkodaros vadovė.

Tik norintiems Naujuosius sutikti Palangoje kainos didesnės – nuo 160 iki 450 eurų už dvi naktis dviem. Tačiau yra ir kur kas brangesnių pasiūlymų.

„Skirtingos kategorijos skirtingai ir kainuoja. Penkių žvaigždučių viešbuty vakarienė su pilna programa gali kainuoti ir 200 eurų, kitam viešbuty ar restorane gali kainuoti 100-110 eurų asmeniui“, – aiškino L. Taučiūtė.

Bet kai kas sako, kad Palangoje per šventes tiesiog smagu pasklisti kurorto gatvėmis ar eiti gėrėtis jūra.

„Tai yra vieta, kuri per šimtmečius pritraukia poilsiautojus, kurie nori sveikatintis arba kitaip švęsti“, – sakė praeivė.

„Labai myliu Palangą ir labai gerai jaučiuosi. Nebūtinai eiti į restoranus. Čia pasaka, užtenka prie jūros nueiti, saulė šviečia ir tu jautiesi kaip danguj“, – kalbėjo moteris.

GALERIJA

  • Kūčių vakarienė – ne namuose, o restorane: vieni smerkia, kiti – veržiasi
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Taigi

Tikrosios žmogiškos vertybės...Taip yra normaliose šeimose, kurios Šv. Kūčių vakarienei susirenka prie balta staltiese apkloto stalo, artimųjų būryje. Ne suši ( kažkoks pasityčiojimas iš lietuviškų tradicijų), o dvylika patiekalų (dvylika apaštalų), gamintų su meile, nuoširdumu. Artimųjų širdžių šiluma, ramybė, gėris...Argi tai įmanoma pajusti kažkokiame restorane tarp svetimų žmonių ( padavėjų) ir savo rankomis nepaliestų patiekalų...

Na taip

Galima ir restorane. Tik pavadint reikėtų ,,Tinginių Kūčių vakarienė":D) Taip pat reikėtų atsiminti kad pagal prietarus Kūčios turi būti namuose, turi būt padarytos namų Šeimininkės ir kad per Kūčias ,,valkiotis'' išėjus iš namų negalima (į svečius ir kituršvęsti, linksmintis ir t.t. einama II-trą Kalėdų dieną../ Kitaip laimės visus metus neturėsi o ir juodai nesiseks...

Anonimas

Kaip apskritai restoranų savininkams šauna į galvą tokia kvaila idėja….
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS