Kiemuose – protokolų lietus | kl.lt

KIEMUOSE – PROTOKOLŲ LIETUS

Kai kurių mikrorajonų gyventojai šiomis dienomis sulaukė protokolų už tai, kad daugiabučių namų kiemuose netinkamai paliko automobilius. Uostamiesčio tvarkdariai tvirtina, kad už draudžiamą stovėjimą kiemuose baudžia tik gavę kitų gyventojų skundų.

Baltijos prospekto ir kai kurių kitų gatvių daugiabučiuose gyvenančius klaipėdiečius papiktino baudos už tai, kad jie savo automobilius kiemuose paliko pažeisdami galiojančias taisykles.

Klaipėdiečiai širsta todėl, kad šiuo metu daugiabučių namų kiemuose labai trūksta automobilių stovėjimo vietų. Gyventojai esą ne savo noru automobilius palieka ne pagal taisykles ir sulaukia nuobaudų.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys patikino, kad planiniai reidai dėl automobilių statymo tvarkos daugiabučių namų kiemuose nėra organizuojami – į situaciją žvelgiama geranoriškai.

„Į kiemus be pranešimų nelendame, tačiau, jeigu gyventojai skundžiasi, mes privalome reaguoti“, – patikino poskyrio vedėjas.

Paprastai į savivaldybę ar policiją besikreipiantys gyventojai praneša ne tik apie ant žaliųjų plotų statomus automobilius, tačiau ir apie prie pat laiptinių ar ant šaligatvių paliekamus automobilius, trukdančius gyventojams praeiti.

„Žinoma, jeigu akivaizdžiai užstato, reikia suprasti ir tuos gyventojus, kuriems sukeliama nepatogumų“, – pastebėjo V.Valys.

Vis dėlto pašnekovas pripažino, jog, gavus gyventojų skundus, atliekamų tikrinimų metu paaiškėja itin įžūlių taisyklių pažeidimų atvejų.

V.Valio teigimu, sulaukiama pranešimų dėl prie Poilsio parko ant žalios vejos statomų automobilių, vieno Kretingos gatvės daugiabučio namo gyventojai skundžiasi vaikų žaidimo aikštelėje išrikiuotais automobiliais.

Skaičiuojama, kad už Kelių eismo taisyklių pažeidimus uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai per metus surašo apie 9 tūkst. protokolų.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

žmonės,

ar jūs galvojat, kad "vienas butas--viena mašina"--gyvybinga idėja? Tikrovėje taip ir turėtų būti, o ką matom? Pas mus name yr socialinis būstas, tai atsikraustė balvonai su trim kibirais. Galų gale, neapsikentę kaimynai privertė vieną parduot, bet kas iš to...deivė būtinai privalo pastatyt savo triperį per 5m. nuo laiptinės, nes kitaip jinai "smuks" savo akyse. Iš 54 butų retas turi vieną mašiną, nes "ne lygis" O žmonėm, kurie skundžiasi, kad daugumą vietų užima kažkokios firmelės kibirai...jūs ką, nemokat priemonių imtis? Fantazija neverda?

Luzu g.

Luzu g. 1 pastoviai uzstato ir stato masinas taip kad nepraeiti :(

wwww

juros bustas savo darbines masinas stato prie daugiabuciu ir uzima vietas gyventojams ar taip galima valdiskas masinas statyti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS