Kitą savaitę Danės upe Klaipėdoje pradės kursuoti vandens autobusas | kl.lt

KITĄ SAVAITĘ DANĖS UPE KLAIPĖDOJE PRADĖS KURSUOTI VANDENS AUTOBUSAS

  • 25

Kitą savaitę Danės upe Klaipėdoje pradės kursuoti vandens autobusas, pirmadienį pranešė LRT televizija.

Pirmoji stotelė numatoma senamiestyje, o paskutinė Tauralaukyje. Vandens autobusas stoja penkiose stotelėse.

Pirmadienį vyko žvalgomasis šios transporto priemonės reisas. Elektriniai vandens autobusai kursuos nuo 8 val. ryto iki 9 val. vakaro. 

Pilna bilieto kaina – 3 eurai. Galios ir senjorams, moksleiviams ir kitiems asmenims įstatyme įtvirtintos nuolaidos, jiems kaina mažės iki 1,5 euro arba 0,8 euro.

„Pilna kaina be lengvatų 3 eurai, su klaipėdiečio kortele – 2,40, o toliau atitinkamos lengvatos“, – LRT televizijai sakė „Klaipėdos keleivinio transporto“ direktorius Gintaras Neniškis.

Susimokėti už kelionę vandens autobusu bus galima „Klaipėdos keleivinio transporto“ e.bilieto kortele bei e.Ticket Klaipeda programėle telefone, e.mokinio pažymėjimu ar fizine „Klaipėdiečio kortele“, prieš tai papildžius jas pinigais.

Miesto svečiai už pasiplaukiojimą Danės upe bilietą galės susimokėti pačiame vandens autobuse – bekontakte mokėjimo kortele.

Kol kas vandens autobusas plaukios šiltuoju sezonu ir šviesiu paros metu, nes nėra pritaikytas nakčiai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

zvejys

Nemanau kad tai saugus vandens transportas,iš jo neiššoksi

mokyt- metodinikas.

mano nuomone ,tai tikrai nebus iprasta susisiekimo priemone. greiciau puiki vasros meto atrakcija. pagalvokim: kiek daug yra pagyvenusiu ,kurie budami riboto judumo mato tik pries esancio namo siena? o vaiku toliau savo kiemo nieko neturinciu? cia yra proga paversti pilkuma nors siokia tokia naujiena. del to ir isankstiniai uzsakymai butu naudingi, ne visiems, bet daliai taip.o ir aplankyti ,ypac vaikams, botanikos soda but naudinga. auga karta kuri galvos kad duona uzauginama duonos kombinate ,o pienas gaminamas pieno fabrike. betgi kiekvienas ,ijunges prota, gali rasti lankytinu vietu palei visa marsruta.

Brrrr

Man asmeniškai šitas maršrutas neaktualus. Turistams gal i "zavodus" pažiures i pievas po trijais tiltais praplauks. O kas man aktualu, pvz vasara tai butu Klp keleivinio transporto maršrutas nuo naujos perkelos iki papludymio. Tai yra Klaipėdos miesto teritorija:) 64ct prašom paleiskit Danceri ar mikrodanceri:)Klaipėdiečiams ir svečiams o ne "Dušmanas" po 2€už vieta. Taip, galima nueiti ir pestute bet ir iki tauralaukio irgi:):)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS