Kitąmet Klaipėda lauks pabėgėlių | kl.lt

KITĄMET KLAIPĖDA LAUKS PABĖGĖLIŲ

Kitais metais uostamiestis galėtų priglausti 20 pabėgėlių. Tokia pati imigrantų kvota buvo nustatyta ir šiems metams, tačiau į uostamiestį atvyko tik šeši čia prisiglausti panorę ukrainiečiai. Pabėgėlių išlaikymas miesto kišenės nepaplonins.

Sprendžiama, kiek pabėgėlių kitais metais galėtų priimti uostamiestis.

Anot Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Audronės Liesytės, artėjančiais metais siūloma palikti šiemet galiojusią kvotą – 20 žmonių.

Imigrantų priėmimu ir integracija uostamiestyje rūpinasi Klaipėdos socialinės paramos centras.

"Miestui tai visiškai nekainuoja. Tai yra valstybės lėšos", – paaiškino A.Liesytė.

Anot skyriaus vedėjos, jei Klaipėdoje atsirastų daugiau prisiglausti norinčių pabėgėlių, kvotą miesto tarybai būtų galima siūlyti didinti.

Vis dėlto tikimybė, kad tokių pokyčių prireiks, – menka. Per tą laiką, kai miestas yra pasirengęs priimti iš savo šalių sprunkančius žmones, didelio jų susidomėjimo neužfiksuota.

Dviejų dešimčių imigrantų uostamiestis laukė ir šiemet, tačiau tiek norinčiųjų čia prisiglausti nebuvo. Šiemet uostamiestyje apsigyveno 6 ukrainiečiai.

Pabėgėlių priėmimo uostamiestyje kvota buvo patvirtinta 2015 m. rudenį, tačiau, pasak A.Liesytės, tada imigrantų taip pat neatvyko.

Pirmadienį posėdžiavę ir siūlomai kvotai pritarę Klaipėdos miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai prisiminė ir neseną įvykį, kai iš Lietuvos autobusu išvyko būrys pabėgėlių.

"Mes sakome, kad Lietuva graži, jiems – nepatinka. Kuo mes kalti?" – retoriškai klausė A.Liesytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Algis

Kas "lauks"???

tikrai

kas čia nusprendė kad "lauks"?

Albertas

"Mes sakome, kad Lietuva graži, jiems – nepatinka. Kuo mes kalti?" – retoriškai klausė A.Liesytė. Ne taip buvo retoriškai paklausta. Klausimas ir atsakymas turėtų būti tokie: "Ar jūs (pabėlgėliai) mus mylite?" " Taip. mes (pabėgėliai), jus mylime, kai turite pinigų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS