Klaipėda apsisprendė: 5–11 klasių mokiniai mokslo metus baigs nuotoliniu būdu | kl.lt

KLAIPĖDA APSISPRENDĖ: 5–11 KLASIŲ MOKINIAI MOKSLO METUS BAIGS NUOTOLINIU BŪDU

Vyriausybei leidus nuo gegužės 10-osios grįžti į mokyklas 5–11 klasių mokiniams, Klaipėda apsisprendė jų mokslo metus baigti nuotoliniu būdu.

Kaip pranešė uostamiesčio savivaldybė, grįžimo galimybės aptartos su švietimo įstaigų  vadovais, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro bei Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistais, tačiau daugelis jų išsakė poziciją, jog užtikrinti saugų grįžimą, testavimą, srautų reguliavimą ir kitų reikalavimų įgyvendinimą būtų gana sudėtinga, o mokslo metams artėjant į pabaigą grįžimo nauda greičiausiai nebebus didelė.

Anot mero Vytauto Grubliausko, kiekvienoje švietimo įstaigoje situacija gali būti skirtinga, skirtingas ir bendruomenių nusiteikimas, tačiau principinė miesto pozicija – į mokyklas grįžta tik abiturientai, mišriu (kontaktiniu ir nuotoliniu) būdu toliau ugdomi ir pradinukai.

„Miesto pozicija – 5–11 klasių mokiniams pabaigti mokslo metus nuotoliniu būdu ir teikti prioritetą abiturientų grįžimui, kad būtų galima saugiai ruoštis egzaminams ir organizuoti egzaminų sesiją“, – sakė V. Grubliauskas.

Jo teigimu, mokykloms, kurių bendruomenės vis dėlto norėtų grįžti į kontaktinį ugdymą, „niekas kategoriškai kelio neužkirs“, tačiau jos privalės įgyvendinti visus saugumo reikalavimus.

Pagal Vyriausybės nutarimą, į mokyklas abiturientai gali grįžti nuo pirmadienio, o  5–11 klasių mokiniai – nuo gegužės 10 dienos. Galutinius sprendimus leista priimti savivaldai.

Klaipėdos savivaldybės duomenimis, iš 12-os miesto gimnazijų į kontaktinį ugdymą kitą savaitę grįš daugiau nei 90 proc., o beveik pusėje šių mokyklų sutiko grįžti visi dvyliktokai. Abiturientai kviečiami testuotis greitaisiais antigenų testais, nors tai nėra privaloma.

Apie tai, jog 5–11 klasių Vilniaus moksleiviai metus baigs mokydamiesi namuose anksčiau skelbė ir sostinės meras Remigijus Šimašius. Jis sakė siūlysiantis kas antrą savaitę organizuoti pamokas lauke.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS