Klaipėda neteko mažųjų našlaičių angelo – mirė I. Genytė | kl.lt

KLAIPĖDA NETEKO MAŽŲJŲ NAŠLAIČIŲ ANGELO – MIRĖ I. GENYTĖ

  • 5

Šeštadienį po ilgos ligos mirė gydytoja, ilgametė Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų vadovė Irena Genytė. Beveik du dešimtmečius ji savo širdies šilumą dalino tėvų pamestiems, paliktiems, niekam nereikalingiems mažyliams.

I.Genytė gimė 1948 m. liepos 6 dieną gausioje Genių šeimoje, apsupta 3 brolių ir 2 seserų. Kasdieninės duonos trūko visiems tuo laikotarpiu, bet meilės, rūpesčio, supratimo ir tikėjimo buvo pilni Genių namai. Baigusi Vainuto vidurinę mokyklą Irena ryžtingai siekė savo tikslo tapti gydytoja. Po ilgų studijų metų Kauno medicinos institute, 1974 metais I.Genytė didžiavosi įgytu gydytojo diplomu.

Tais pačiais metais jauna ir ambicinga medikė atvyko į Klaipėdą ir pradėjo dirbti vaikų ligų gydytoja. Vėliau Irena buvo pakviesta Klaipėdos savivaldybės Sveikatos skyrių, kur į gydytojo profesiją teko pažvelgti iš vadybinių perspektyvų.

1992 metais I.Genytė pradėjo vadovauti Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namams. 19 metų meilės, rūpesčio ir atsidavimo buvo skirta tėvų globos netekusiems vaikams. Puikios ne tik medicininės, bet ir vadybinės žinios padėjo įstaigai pritraukti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rėmėjus, siekiant pagerinti vaikų gyvenimo kokybę. Besąlygiškas atsidavimas padėjo vaikams grįžti į savo šeimas bei rasti laimę globėjų ar įtėvių šeimose. I.Genytė visada buvo atsidavimo darbui ir profesionalumo pavyzdys savo kolegoms.

Besirūpindama vaikais Ji atrado gyvenimo džiaugsmą ir pilnatvę globojant mergaitę. Motinystė ir atsidavimas šeimai buvo pamatinės I.Genytės vertybės. Gebėjimas suburti artimuosius, apdovanoti juos dėmesiu, rūpesčiu ir meile leido šalia esantiems jaustis svarbia jos gyvenimo dalimi.

Velionės urna bus pašarvota Šv. Kazimiero bažnyčios laidojimo namuose. Atsisveikinimas 2018 metų kovo 26 dieną nuo 10 val. iki 21 val. Artimųjų prašymu velionė pagerbiama vienu gėlės žiedu. Velionės urna 2018 metų kovo 27 dieną 10 val. išvežama į gimtąjį Vainutą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Davatkai

Jei tas tavo dievas dirbtų savo dieviškus darbus, tai nebūtų nei našlaičių nei beglobių vaikų. O kadangi tokių yra ir nemažėja, tai neburnok ir nupirk tokiam vaikui bent riestainį.

tie

neigiami kom. tai tu slyksciu prasigerusiu runkeliniu ateiviu kokia neapykanta jaucia geriems zmonems kad tokiu momentu dar drista tyciotis is artimuju tai bedieviai velnio tarnai........

Sistema

Prie straipsnio apie T. Majorovos mirtį viena komentatorė suabejojo ar bent vienas iš daugelio I. Genytės globotų vaikų, ateis į jos laidotuves. Gali ir neateiti, nes sistema liko dar nuo sovietmečio. Girulių sutrikusio vystymosi kūdikių namuose našlaičiai auga iki 3 metų amžiaus. Po to kerkeliami į kitus vaikų namus. Kilnojami dažnai, gal dėl to kad neprisirištų. Nesuprantu ir nepateisinu to inkubatoriaus. Kuo greičiau visus vaikų namus tepanaikina. Vaikai turi augti šeimose, jie ne viščiukai. I. Genytę pažinojau, gera moteris ir nuostabi mama. Užuojauta dukrai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS