Klaipėda ruošiasi statyti dengtą sporto maniežą | kl.lt

KLAIPĖDA RUOŠIASI STATYTI DENGTĄ SPORTO MANIEŽĄ

  • 6

Klaipėdoje ruošiamasi pradėti dengto sporto maniežo statybas, pirmadienį pranešė savivaldybė.

„Tai – sena ne tik sporto bendruomenės, bet ir visų mūsų svajonė, džiugu, kad jau netrukus ji turės palankias galimybes tapti kūnu“, – sakė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Jo potvarkiu sudarytai darbo grupei iš įvairių savivaldybės administracijos skyrių vadovų ir specialistų pavesta iki balandžio 1 dienos rasti tinkamą vietą tokiam objektui, parengti projekto technines sąlygas, suformuluoti dengto futbolo maniežo Klaipėdos mieste įrengimo projektavimo užduoties sprendinius. Šiai darbo grupei vadovaus mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis.

Pasak savivaldybės, dabartinis futbolo treniruočių ciklo sezoniškumas smarkiai stabdo jaunųjų futbolininkų meistriškumo ugdymą ir individualų tobulėjimą. Šios sporto šakos atstovų mieste yra daugiau negu 1,1 tūkst., todėl jiems sprendimas dėl dengto sporto maniežo atsiradimo ypač svarbus.

Kaip teigia A. Cesiulis, Klaipėdos futbolo bendruomenė jau daug metų susiduria su problema, kad vėlyvą rudenį, žiemą ir ankstyvą pavasarį mūsų mieste bei aplinkiniuose regiono miestuose vaikams, mėgėjams bei profesionalams norint treniruotis ar rungtyniauti pilnų išmatavimų futbolo aikštėje tenka taikytis prie esamų oro sąlygų ir, jei futbolo aikštę nukloja sniegas ar ledas, futbolo bendruomenei tenka nutraukti treniruotes ir spraustis į sporto sales.

Tikimasi, kad dengto maniežo paslaugomis norės naudotis ir aplinkinių rajonų futbolo komandos bei aistruoliai.

Dengto futbolo maniežo statybos klausimą savivaldybė planuoja realizuoti su privataus kapitalo pagalba, konkrečios jo dalyvavimo galimybės bus numatytos savivaldybės parengtose viešojo konkurso sąlygose.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

to gražias...

matosi,kad komentuoja nukvakęs pensinykas.Kai miestas paskelbė apie sakūrų parko įkūrimą ,tie patys demensiniai pensininkai klykė,kad nereikia.Vieną kartą apsispręskit ko norite arba apsiribokite gražiu gėlynu kapuose...

gyventojas

Kad Klaipedoje nei futbolo komandos neliko :D :D :D

Svarbi vieta

Manau, kad mūsų valdžios vyrai nėra trumparegiai ir negrūs to stadiono į miesto centrą, kur nėra galimybės parkuoti mašinų. Pastatykite už miesto, gal tarp Palangos ir Klaipėdos, kad rungtynių metu miestas nebūtų nepravažiuojamas dėl kamščių. O gal ir į Gargždų pusę tiktų statyti, nes šalia autostrada. Po 10 metų miestas iki to stadiono pats priaugs. Taip yra daroma Europos didmiesčiuose, ir atsiperka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS