Klaipėdiečiai ir toliau automobilius stato neįgaliųjų vietose | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI IR TOLIAU AUTOMOBILIUS STATO NEĮGALIŲJŲ VIETOSE

Per mėnesį klaipėdiečiams už neteisėtą mašinos palikimą neįgaliųjų ženklu pažymėtose vietose skirta beveik pusantro šimto administracinio nusižengimo protokolų. Be to, vairuotojai ir toliau nenustoja stebinti savo parkavimo įgūdžiais viešose automobilių aikštelėse, užimdami kelias vietas ar palikdami automobilius taip, kad jie trukdytų kitiems.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos informacijos analizės skyriaus duomenimis, vien per sausį klaipėdiečiams surašyti 137 administracinio nusižengimo protokolai dėl automobilių, paliktų neįgaliesiems skirtose vietose.

Už šį pažeidimą vairuotojams gresia baudos nuo 60 iki 180 eurų.

Netvarkingai automobiliai statomi ir prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelėse.

„Kai automobiliai prie prekybos ir pramogų centro yra piktavališkai paliekami netvarkingai ar ne jiems skirtose vietose, trukdo eismui, administracijos ar apsaugos darbuotojai prašo lankytojų juos perstatyti. Kai kuriais atvejais tam pasitelkiame garsiakalbius. Išimtiniais atvejais pranešame apie pažeidėjus pareigūnams, tačiau tokių atvejų reta“, – aiškino „Akropolis Group“ rinkodaros ir komunikacijos vadovo Dominykas Mertinas.

Kaip teigė Klaipėdos apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė, daugumą pranešimų apie įvairius automobilių parkavimo taisyklių pažeidimus pareigūnai gauna iš gyventojų, pažeidėjus mieste taip pat stebi ir fiksuoja pareigūnai arba savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai.

„Pamačius tokio pobūdžio pažeidimą, reikia jį užfiksuoti, turi aiškiai matytis pažeidimo laikas, vieta. Reikėtų užregistruoti pranešimą internetiniame policijos tinklalapyje, jei duomenų pakanka, pareigūnai fiksuoja pažeidimą ir taiko atsakomybę“, – aiškino A. Kažukauskienė.

Už netinkamą mašinos statymą, nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, vairuotojams taikomos nuobaudos pagal Administracinių nusižengimų kodeksą. Baudos gali grėsti nuo 30 iki 90 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Sukčiai klesti

Tikri , su foto, su unikaliu numeriu ir galiojimo data pažymėjimai, patikėkit,l;abai nelengvai gaunami..."Dalijimo už pinigus laikai baigėsi, bylų buvo, Ne ti NNT tuo užsiima.Savivaldybės ir policijos darbas tuos " feikinius" popirgalius mašinos lnge tikrinti ir baudas skirti. Cirkai tad ir baigsi...

Jonas

Gal zmogus atvaziavo i parduotuve su sanariu ar kojos luziu ir nera arciau vietos. Ar jums gaila ?

Milda

Dabar tų ne įgaliujų daugiau, negu tų kurie turi kojas.Tuos ne įgalumo pažymejimus dalina bet kam.Labai juokingai atrodo,kai žmogus turintis 3 grupę gali dirbti,bet turi pažymejimą,kad gali statyti mašiną prie pat namo į ėjimo,parduotuvių,centrų durų ir taip toliau.Pasityčiojimas iš žmonių,kurie moka mokeščius,o jie tik šaiposi iš tų,neįgalių žmonių ,kurie kuria tokias taisykles.Taigi reikėtu peržiūrėti taisykles ir duoti tik tiems kuriems tikrai reikia,pvz.kas turi kojų negalią.Visiems kitiems panaikinti.Šiais laikais atrodo,kad beveik visi neįgalus.Labai tikiuosi,kad perskaitis tie kurie kuria taisykles ir panaikins nereikalingas lengvatas.Tada ir kiemuose,parduotuvių,centruose bus daugiau tvarkos.Aš iš savo patirties galiu pasakyti,Rietave prie iki parduotuvės yra 5 vietos iš jų 3 neįgaliems žmonėms statyti mašina,taigi kyla klausimas ar mes juos išlaikome,ar jie mus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS