Klaipėdiečiams siunčiami rinkliavos už atliekų tvarkymą mokestiniai pranešimai | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAMS SIUNČIAMI RINKLIAVOS UŽ ATLIEKŲ TVARKYMĄ MOKESTINIAI PRANEŠIMAI

  • 18

Klaipėdos miesto daugiabučių namų gyventojams ir verslo įmonėms nuo sausio 18 dienos pašto laiškais siunčiami ir savitarnos svetainėje https://mano.kratc.lt paskelbti mokestiniai pranešimai už atliekų tvarkymą 2024 m. Jei iki vasario mėnesio negausite laiško iš Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) ar nerasite savo duomenų https://mano.kratc.lt, kreipkitės žemiau nurodytais kontaktais. Individualių valdų savininkai mokestinių pranešimų sulauks dar vėliau – vasario viduryje.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimu nuo 2024 m. sausio 1 d. mokestis už atliekų tvarkymą Klaipėdoje, kaip ir visoje Lietuvoje, didėja. Rinkliavos dydžiai Klaipėdos mieste nebuvo keisti nuo 2015 m., o uostamiestyje šis mokestis ir po padidinimo išlieka vienas mažiausių šalyje. Taip pat dėl pakeistų Klaipėdos miesto savivaldybės komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių 2024 metais klaipėdiečių laukia šie pagrindiniai pokyčiai:

• šį pavasarį į konteinerius su rudu dangčiu pradėsime rūšiuoti maisto atliekas (nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 30 d. bus išvežama kas savaitę; nuo spalio 1 d. iki balandžio 30 d. – kas dvi savaites);

• daugiabučio namo administratoriaus prašymu didžiųjų atliekų surinkimo konteinerius nemokamai bus galima užsakyti 2 kartus per metus;

• iš individualių namų buitinės atliekos bus išvežamos rečiau (kas dvi savaites);

• 10 mėnesių per metus žaliosios atliekos bus surenkamos kiekvieną savaitę. Vasarį ir kovą – 1 kartą per mėnesį;

• individualių namų savininkams atliekų tvarkymui privalomi 4 konteineriai: buitinių; maisto atliekų; stiklo; kartono, plastiko, metalo pakuotėms. Kartu su pranešimais laiškuose klaipėdiečiams įdėtas lankstinukas – instrukcija, kaip reikės rūšiuoti maisto atliekas. Informaciją apie atliekų rūšiavimą galima rasti ir https://www.kratc.lt/atlieku-tvarkymo-vadovas/.

Besinaudojantys KRATC savitarnos svetaine https://mano.kratc.lt nuo šių metų susimokėti rinkliavą gali tiesiogiai iš savo paskyros. Daugiau informacijos https://www.kratc.lt/e-savitarna/.

Jei kiltų klausimų dėl rinkliavos mokesčio, kreipkitės e. p. rinkliava@kratc.lt.

Atliekų išvežimo klausimais kreipkitės e. p. kokybe@kratc.lt.

Informacija telefonu: 8 800 13 344.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Atsakymas rašytojui Jooooo

Žmonės ,gyvenantys individualiame name užmiestyje ,moka taipogi už elektrą ,dujas..Ar tu galvoji ,jie sėdi prie žvakių?! Gaminasi ant laužų?! Taip,nieko nesakau ,yra tokių žmonių ,kurie veža į miestą šiukšles, bet tas nereiškia jog nemoka už nieką .

Nebėr kantrybės

Gal jūs ir pradėsite rūšiuoti, mes ne. Mums už tai pinigų nemoka.

reikia tuojau pat

daryt iš visu ATCu valstybine imone ir gražint buvusi spec paslaugų valdymo modelį. Matot kad nieko gero iš tu uabu pilnu vagiu katri neturi teisės imt pelna nemažindami mokesčio bet vistiek ta daro nieko nežiurėdami
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS