Klaipėdiečių nedomina savivaldybės turtas | kl.lt

KLAIPĖDIEČIŲ NEDOMINA SAVIVALDYBĖS TURTAS

Pirkėjų ažiotažo Klaipėdos miesto savivaldybės parduodami statiniai nesulaukia. Spėjama, kad gyventojus gąsdina prasta pastatų būklė. Kai kurie iš jų yra avariniai, o jų remontas pareikalautų didelių investicijų.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė pasakojo, kad į privatizuojamų objektų sąrašą įtraukiami statiniai ir  patalpos, kurios nėra naudojamos savivaldos funkcijoms vykdyti.

"Turime efektyviai eksploatuoti savo turtą. Jei pastatas ar patalpos nėra naudojamos savivaldos funkcijoms, turime spręsti: jas išnuomoti, atiduoti panaudai ar įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą", – paaiškino vedėja.

Kaip geriau panaudoti savivaldybei nereikalingą turtą, sprendžia miesto taryba.

Neretai į privatizuojamų objektų sąrašą įtraukiami avarinės būklės pastatai, patalpos, butai, kuriems reikalingas kapitalinis remontas.

"Pasitaiko, kad statiniais negalima naudotis dėl jų būklės, o pinigų remontui nėra arba atnaujinimo darbams atlikti reikėtų didelių investicijų. Tada ir sprendžiama, ką daryti toliau", – tvirtino vedėja.

G.Paulikienė atkreipė dėmesį, kad parduodamas savivaldybės turtas nesulaukia didelio pirkėjų susidomėjimo.

"Kiekvienas pamatuoja savo kišenę – gali ar ne sau leisti įsigyti vieną ar kitą pastatą, patalpas. Sunku pasakyti, kokiais objektais labiau domisi pirkėjai. Dėsningumų čia nėra", – teigė vedėja.

Į privatizuojamų objektų sąrašą siūloma įtraukti ir neįprastus statinius. Praėjusio posėdžio metu miesto tarybai siūlyta jį papildyti slėptuve, kuri yra Danės gatvės 25 gyvenamojo namo rūsyje.

Pabrėžta, kad šios patalpos savivaldybės funkcijoms vykdyti nėra tinkamos. Miesto taryba tokiam siūlymui nepritarė. Politikų nuomone, tokius objektus reikia saugoti.

"Tai buvo rūsio dalis. Ji nėra pritaikyta savivaldos funkcijoms. Įvertinome, kad neturėsime pinigų patalpos remontui. Dėl to ir siūlėme pastatą įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą. Tačiau taryba apsisprendė, kad to daryti nereikia", – komentavo vedėja.

Pasak G.Paulikienės, sudėtinga pasakyti, ar kas nors pirktų tokį statinį.

"Per mano darbo praktiką nebuvo atvejo, kad į privatizuojamų objektų sąrašą būtų įtraukta slėptuvė", – tvirtino vedėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS