Klaipėdiečius erzina nemalonūs kvapai | kl.lt

KLAIPĖDIEČIUS ERZINA NEMALONŪS KVAPAI

Kuncų gatvės gyventojus siutina nemalonus tvaikas. Pastarieji niršta, esą dėl fekalijų dvoko čia neįmanoma normaliai gyventi, o situaciją dar pablogino kaitra.

Minėtoje gatvėje gyvenantis klaipėdietis neapsikentęs kreipėsi į redakciją. Pastarasis piktinosi, esą įsivyravus šiltiems orams darosi baisu atverti langus. Aivaro V. žodžiais, plūstelėjęs šleikštus kvapas dar baisesnis nei lauko tualete.

"Nebežinome, kur kreiptis. Pats gyvenu Kuncų gatvėje ir jau ne pirmą kartą šią vasarą visas rajonas smirdi išmatomis. Neįmanoma nei į lauką išeiti, nei langų atidaryti. Negi mes neturime teisės gyventi normaliomis sąlygomis?", – klausė klaipėdietis.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Šlepetienė tikino, kad centrui ši situacija yra žinoma. Užvakar buvo gautas skundas dėl dvoko.

"Išnagrinėjome skundą ir artimiausiu metu tirsime situaciją. Jei tai yra susiję su valymo įrenginiais ir viršijamos higienos normos, imsimės veiksmų", – komentavo A.Šlepetienė.

Vedėja svarstė, esą nemalonus kvapas veikiausiai yra susijęs su Dumpių sąvartynu.

"Manome, kad šis nemalonus tvaikas kyla iš Dumpių, kuriuose yra viso miesto valymo įrenginiai, sąvartynas. "Klaipėdos vandenyje" ir "Klaipėdos kartone" nustatėme higienos normos viršijimą, tačiau šis viršijimas nepatenka į miesto ribas", – aiškino pašnekovė.

Kai kurios įmonės, vedėjos teigimu, jau ėmėsi veiksmų. Esą "Klaipėdos kartonas" dalį priemonių įgyvendino, o "Klaipėdos vanduo" planuoja tai padaryti rugsėjį.

"Nors kvapo koncentracija neviršija normos, tačiau žmogui tai psichologiškai nemalonu, o kur dar nepalankus oras, juk nėra nė menkiausio vėjo. Pernai situacija buvo panaši – ėmėme mėginius esant 30 laipsnių karščiui ir gyventojams įrodėme, kad realių pažeidimų nėra", – aiškino pašnekovė.

A.Šlepetienės tikinimu, kol neviršijama užterštumo norma, pokyčiai gali užtrukti. Esą šis tvaikas jau tapo kone kasmetine problema.

"Atvažiavę įvertinsime padėtį, tačiau negalime pažadėti, kad pokyčiai įvyks taip greitai, kaip to nori žmonės. Tai yra kasmetinė rugpjūčio mėnesio problema", – sakė vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

irina

Kazkas baisaus.jau apie 5 metus gyvenu banduziu rajone ir kenciu nuo fekaliju kvapo. Bet valdziai kaip visada nusispjaut ant zmoniu,gal ir nera keiksminga..bet tegul pagyvena cia..kazi ar patiks

Vita

Kas darosi su tais kvapais.Siryt jau penkta val.ryto kvapas Banduziu ,laukininku gatviu raj.Pasokom is miego,galvojom ,kad truko kanalizacijos vamzdziai.Baisu. Visa Klaipeda prasmirdus.Ar kas nors apie tai galvoja.Ar tik dziazo ir besiklausom:) Eile metu tipo kovoja:) o jokiu rezultatu.

smirda

smirda net kauno gatveje, visame mieste. Savaitgaliais net prie kartono kur yra trasu backos, naktimis ten toks baltas debeselis laikosi, kvapelis ir tipo visi miega, niekas nemato. Visur niekas nesilaiko higienos normu. Manau, visur korupcija smirda....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS