Klaipėdiečius gąsdino karo garsai | kl.lt

KLAIPĖDIEČIUS GĄSDINO KARO GARSAI

Uostamiesčio gyventojai šeštadienį priešpiet ne juokais krūptelėjo. Šiltą savaitgalio dieną lauke leidę klaipėdiečiai išgirdo porą keistų, šūvį ar sprogimą primenančių garsų. Iškart po to dangų ėmė raižyti lėktuvai.

Neretas šiaurinėje miesto dalyje apie 11 val. buvęs klaipėdietis sudvejojo, ar nebus Lietuvoje pradėti neplanuoti kariniai veiksmai. Neretą gyventoją suklusti privertė du šūvį ar sprogimą primenantys garsai.

„Gal ir pas mus jau karas? Nieko negali žinoti, kai tokia situacija įtempta. Vakar vienoje parduotuvėje mačiau nemažai JAV karių“, – pečiais traukė pajūryje dieną leidę miestiečiai.

Vis dėlto paaiškėjo, kad miestelėnai sunerimo be reikalo. Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų LDK Butigeidžio dragūnų bataliono Ryšių su visuomene (S5) skyriaus viršininkas kapitonas Vaidas Bimbiris paaiškino, jog sprogimą primenantį garsą sukėlė NATO karinė technika.

„Šiauliuose, Zoknių aerodrome dislokuoti NATO kariniai naikintuvai periodiškai patruliuoja ore ir tą gyventojus išgąsdinusį garsą jie sukelia tada, kai iš įprasto greičio pereina į viršgarsinį, taip susidaro garso banga“, – aiškino V.Bimbiris.

Pašnekovo teigimu, šiomis dienomis minėti naikintuvai kaip tik patruliavo pajūryje, todėl gyventojai ir girdėjo tokius garsus, o  po jų iškart danguje nardantį lėktuvą.
Apie atliekamus veiksmus buvo informuotos ir kitos tarnybos, besirūpinančios šalies saugumu.

Pašnekovo teigimu, nevertėtų nerimauti ir dėl gyventojų pastebėtų Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) karių. Atvirkščiai – vertėtų džiaugtis, mat šiomis dienomis į Lietuvą atvyksta didelės grupės JAV karių – ruošiamasi kitą savaitę prasidėsiančioms pratyboms.

Ateinančios savaitės pirmosiomis dienomis jau turėtų būti atvykę visi pratybose dalyvausiantys kariai. Iki tol apie planuojamas operacijas nieko daugiau neatskleidžiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS