Klaipėdiečius maloniai nustebino būrelis jaunuolių: savanoriai rinko šiukšles | kl.lt

KLAIPĖDIEČIUS MALONIAI NUSTEBINO BŪRELIS JAUNUOLIŲ: SAVANORIAI RINKO ŠIUKŠLES

Savaitgalį Miško rajone klaipėdiečius maloniai nustebino būrelis jaunuolių. Nešini maišais jie rankiojo iš pakrūmių šiukšles. Jau antrą kartą susirinkę savanoriai ne tik gražina miestą, bet ir tikisi suburti klaipėdiečius rimtesnėms problemoms.

„Turiu tokį įprotį – jei eidamas pasivaikščioti pamatau šiukšlę, visada ją pakeliu. Tad man kilo mintis, kad galėtume tą daryti visi“, – pasakojonevyriausybinės organizacijos „Gausus gyvenimas“ dvasinio gyvenimo skyriaus vadovas Ernest Kerul.

„Šiukšlių rinkimo žygiu“ pavadintoje akcijoje sekmadienio pavakare dalyvavo penki savanoriai. Prie LCC tarptautinio universiteto, tarp daugiabučių ir netoliese esančios parduotuvės kiekvienas pririnko po maišą.

„Jausmas geras. Bet būna visaip. Tarp savanorių yra ir paauglių, studentų. Ir jiems gali kilti klausimas, kodėl reikia rinkti, kitų paliktas šiukšles? Bet tada supranti, kad darome tai ne dėl savęs. Ir ne tam, kad sugėdintume kitus. Šiukšles renkame, kad pagražintume aplinką ir padėtume bendruomenei“, – pasakojo organizacijos įkūrėjas Robin Mubarik.

Prieš savaitę savanoriai centre, pajūryje ir paupyje pririnko net 12 šiukšlių maišų.

„Vienas žmogus davė mums penkis eurus – sako, darote gerą darbą ir noriu jus paremti, kad galėtumėte nusipirkti naujų pirštinių, kaukių, dezinfekcinio skysčio“, – juokėsi R.Mubarik.

Iniciatyvos tikslas – ne tik švarios gatvės. Rinkdami šiukšles bendruomenės nariai geriau vienas kitą pažįsta.

„Mūsų organizacijos tikslas – savižudybių prevencija. Tačiau ši problema yra labai rimta. Ir jos išspręsti viena organizacija negali. Tai yra mūsų visų darbas. Šiukšlių rinkimas – puikus pavyzdys, kaip bendromis jėgomis galima išspręsti dideles problemas“, – sako R.Mubarik.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

LDM

Koks puikus jaunimas! Koks pavzydys visiems ir su kokia teigiama gyvenimo pozicija ir misija jie tai daro: savižudybių prevencija. Didžiulis dėkui jiems...

Puiku!

Savaitgalį vaikščiojome po pajūrio mišką už Girulių ir sutikome jauną porą su vaiku, kurie ne šiaip sau vaikštinėjo, o nešėsi šiukšlių maišus ir rinko pakeliui pasitaikančias šiukšles. Smagu, kad atsiranda tokių žmonių. Šaunuoliai!

Vėtra

Šaunuoliai . Nes daugiau nėra kam tvarkyti miestą. Būtinai nueikite prie Pilies uostelio , aplink piliavietę . Tik neškitės daug maišų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS