Klaipėdiečius nustebino maišai pajūryje | kl.lt

KLAIPĖDIEČIUS NUSTEBINO MAIŠAI PAJŪRYJE

Ilgąjį savaitgalį prie jūros geru oru pasimėgauti plūdo dauguma klaipėdiečių. Bevaikščiojant paplūdimiu Melnragėje, ne vienas pastebėjo ant kranto gulinčius baltus maišus. Vieni svarstė, jog jie padėti tam, kad sulaikytų pakrantės smėlį, kitiems kilo mintis, kad čia kariai vykdė pratybas.

Tačiau „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas, gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki tikino, kad maišai su smėliu esą nėra nei apsauga, nei kareivių pratybų dalis.

„Tokie maišai su smėliu paprastai dedami šalia tinklinio aikštelės arba kavinių, kad apsaugotų nuo jūros bangų. Tačiau siaučiant audroms ir stipriam vėjui, vasarą jie užpustomi smėliu, todėl rudenį, kai juos visus reikia surinkti, tai padaryti ne visad pavyksta“, – aiškino A. Siakki.

Šiuo atveju bus sutvarkyta jau šią savaitę.

Pasak gelbėtojų vadovo, šaltuoju metų laikotarpiu jūros lygis nuolat kinta, todėl smėlio maišai atsirado arčiau jūros.

„Kadangi žiemą vandens lygis tai pakyla, tai nusileidžia, ne visada laiku pavyksta juos pamatyti, tačiau pastebėjus, iškart pranešame tinklinio aikštelės savininkams, ir jie viską sutvarko, šiuo atveju bus sutvarkyta jau šią savaitę“, – tikino A. Siakki.

Aleksandras Siakki. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Užklausus apie smėlio situaciją paplūdimyje, A. Siakki patikino, kad tikslius rodiklius, kiek smėlio jūra nuplovė šią žiemą, galima bus sužinoti įpusėjus pavasariui.

„Viena audra nuplauna daugiau smėlio, kita grąžina jį atgal, todėl dabar pasakyti sunku. Kartu su mokslininkais maždaug balandžio mėnesį, kai jūra aprims, galėsime jau pamatyti, kiek smėlio buvo nuplauta“, – teigė A. Siakki.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tik pastebejimas

Kaimas

pastebėjimas

> AK Viskas gerai, tik rudenį susirinkite savo šiukšles.

AK

Kuo jums neįtinka tinklinio aikštelės sutvirtinimas smėlio maišais? Suformuojamas lygus ir ilgainiui negreit nuplaunamas paviršius, kas blogai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS