Klaipėdietis įskundė kaimyną kontrolieriams dėl patriotizmo stokos | kl.lt

KLAIPĖDIETIS ĮSKUNDĖ KAIMYNĄ KONTROLIERIAMS DĖL PATRIOTIZMO STOKOS

Ne ant visų uostamiestyje veikiančių įstaigų, įmonių ar gyvenamųjų namų Kovo 11-osios rytą plevėsavo Lietuvos vėliava. Tuo nepatenkintas klaipėdietis nedrausmingą kaimyną įskundė savivaldybės kontrolieriams.

Šventinį pirmadienį šiaurinėje ir pietinėje miesto pusėse darbavosi du Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus ekipažai.

Kontrolieriai nustatė apie 40 Lietuvos trispalvės iškėlimo pažeidimų.

30 atvejų fiksuota įstaigose ar privačiose įmonėse, dar 10 – individualiuose gyvenamuosiuose namuose.

Prevencinį patikrinimą Kovo 11-ąją specialistai surengė gavę vieno klaipėdiečio skundą.

Žmogus prieš pat Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo minėjimą pranešė, kad jo kaimynas Biržų gatvėje valstybinių švenčių metu nepasivargina iškelti vėliavos.

Sureagavę Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai sykiu užfiksavo ir daugiau pažeidėjų. Visi jie įspėti žodžiu arba raštu.

Baudomis patriotizmo neišugdysi.

"Baudomis patriotizmo neišugdysi. Mūsų tikslas nėra nubausti, norisi, kad tą dieną miestas būtų iškilmingesnis, gražesnis", – pastebėjo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Kontrolierių dėmesio sulaukę klaipėdiečiai teisinosi, esą valstybinę šventę pramiegojo ir iškart suskubo ieškoti vėliavos.

Pasak vedėjo, šiemet trispalvę pamiršo ir Klaipėdos centrinis paštas, vėliavų taip pat trūko ant kelių Žvejų gatvėje esančių pastatų.

S. Valiulis pasidžiaugė, kad dabar sąžiningai savo pareigą atliekančių klaipėdiečių, palyginti su ankstesniais metais, yra daugiau.

"Vaizdas yra pasikeitęs į gerąją pusę, visos namų bendrijos ir administratoriai pasirūpina, kad prie kiekvieno pastato atsirastų vėliava", – sakė vedėjas.

Reido metu kontrolieriai aptiko ir dešimt netvarkingų sklypų, apleistų mašinų, tad jų savininkai bus įspėti.

Lietuvos valstybės vėliavos, užsienio valstybės, Europos Sąjungos ar tarptautinės viešosios organizacijos vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą juridinių asmenų, išskyrus valstybės ir savivaldybių institucijas ir įstaigas, vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims, gyvenamųjų namų savininkams arba už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą atsakingiems asmenims nuo 10 iki 12 eurų ir baudą valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 10 iki 16 eurų.

Šis administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, atitinkamai užtraukia baudą nuo 12 iki 16 eurų ir nuo 16 iki 30 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Anonimas

Bausti visus penktos kolonos veikejus. Kas neiskelia veliavos, tam langus reikia isbarskinti. Kita kart zinos...

vycka.

perskaiciau straipsni.perskaiciau komentarus ir galvoju ,kad zmones nezino istatymu.Yra normalus istatymai ir ju reikia laikytis ,o kas iskunde ar ne tai kita tema ,kas ir buvo akcentuota ,kad neiskelusieji veliavu bus ispejami ,baudziami. Tai yra normalu. Daugelis prunkstauja,kad nekeliu ir nekelsiu. Ne .Privalai kelt ,ir viso labo TIK 3 kart per metus ,o likusius kartus tai neprivaloma .Nebent to nori pats ir gerbi savo zeme ir jos gyventojus .O keliama veliava prie visuomeniniu pastatu ,daugiabuciu. Ta procedura rupinasi atitinkamos tarnybos ar privatus asmuo,jei namas nuosavas. Yra DAUG nuosavu namu,labai brangiu ,istaigingu,ir ka ?? ,net VELIAVOS LAIKIKLIO NAMAS NETURI,!!!!!!.Tai ka jau kalbet apie patriotizma???????

zelemunčikas

Šito aš dar nedasigalvojau,nežinojau kad švenčių dienomis savivaldybėje dirba tokia tarnyba.Šiaip,kad prižadinti ir pamyžti skambindavau policijai,gaisrininkam arba medikam.Dabar švenčių proga leisiu jiems pailsėti-skambinsiu savivaldybėn.Atvažiuos,prižadins,gal kokią nors ir baudikę jam išrašys.Vėl pakikensiu jį susitikęs.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS